Sari la conținut

D. Cioloş a cerut ANPC să facă un control la Ryanair. Compania şi-a cerut scuze

Premierul Dacian Cioloş a cerut Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) să facă un control la compania aeriană Ryanair, după ce, în timpul unei curse aeriene Timişoara - Bucureşti, nu a putut plăti în lei produse vândute în avion. El a solicitat şi ministerelor să analizeze legislaţia pentru a vedea dacă operatorul aerian a respectat normele. Compania şi-a cerut scuze pentru ”inconvenienţele cauzate”, precizând că în prezent nu acceptă plata în lei pentru produsele achiziţionate la bord.

Dacian Ciolos sedinta de guvern_gov.ro

”Prim-ministrul a solicitat ANPC să facă un control la compania aeriană după ce nu a putut achita în lei produse aflate în vânzare pe o cursă internă. De asemenea, a cerut şi ministerelor responsabile să facă în perioada următoare o analiză a legislaţiei în vigoare cu scopul de a clarifica dacă operatorul aerian a respectat sau nu normele legale”, a declarat, vineri, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

Tot vineri, reprezentanţii companiei Ryanair au transmis un comunicat în care şi-au cerut scuze pentru ”inconvenienţele cauzate”, explicând că, în prezent, nu acceptă plăţi în lei pentru produsele achiziţionate la bord.

”Ne cerem scuze pentru incovenienţele cauzate, dar, în prezent, nu acceptăm plăţi în moneda naţională Leu (RON) pentru produsele achiziţionate la bord. În continuare, urmărim îmbunătăţirea fiecărui aspect al business-ului nostru pentru o mai bună experienţă de zbor a clienţilor, parte a programului nostru <<Always Getting Better>>”, se arată în comunicatul Ryanair.

Joi, premierul Dacian Cioloş a plecat de la Timişoara spre Bucureşti cu o cursă a companiei Ryanair, iar în timpul zborului a vrut să îşi cumpere produse din avion. Personalul din aeronavă a refuzat însă plata, pe motiv că premierul a oferit lei, iar la bordul avionului se acceptă doar euro.

Dacian Cioloş s-a aflat joi la Timişoara, împreună cu mai mulţi miniştri, unde a avut o întâlnire bilaterală cu omologul său sârb Aleksandar Vučić.