Dacian Cioloş răspunde comentariilor postate de fani pe Facebook

Data publicării:
ciolos la pupitru-1

 

La comentariul: „Pe noi ne-ati intrebat daca vrem refugiati? Pe noi ne-ati intrebat daca vrem in Schengen? Probabil ne va fi la fel de bine cu refugiati si Schengen cum ne este cu U.E si N.A.T.O (sarcasm). Cica „democratie”.... e chiar asa greu sa organizati un referendum sa intrebati poporul, sau parerea noastra nu conteaza? Credeam ca sunteti diferit de fostii prim-ministrii dar se pare ca m-am inselat. Apropo, cum a ramas cu portul Constanta, il dati olandezilor in schimbul Schengen?

Premierul a comentat: „Aș vrea să fie lucrurile clare în ceea ce privește povestea cu refugiații pentru că văd că unele grupări încearcă să tăstălmăcească și să politizeze declarațiile mele de la Cluj. 1. Eu nu am luat NICIO DECIZIE privind acceptarea refugiaților în timpulmandatului. Niciuna.
2. România s-a poziționat de la început împotriva cotelor obligatorii de refugiați și am susținut și eu aceeași linie.
3. În ciuda opoziției unor state membre, la nivel UE s-a luat decizia alocării unui număr de refugiați TUTUROR statelor membre, inclusiv celor care au deja pe teritoriul lor imigranți care au ajuns acolo ilegal, cum este si cazul unor țări vecine, dar nu este cazul României (România a fost ferită până acum de valuri de migranți ilegali).
Aceste acuzații că guvernul aduce islamiști în țară sunt deci nefondate și din păcate speculate politic. Nu doresc să intru în acest joc.

Săptămâna care se încheie a fost marcată de evenimente și decizii cu impact pe termen lung, în plan intern și extern. Am...

Posted by Dacian Cioloş on 13 Martie 2016

Altă persoană comentează: Erau nişte vremuri minunate, în care ordonanţele de urgenţă erau publicate înainte de adoptarea în şedinţa de guvern. Acum, s-a modificat legislaţia fiscală şi se va schimba substanţial procedura penală, dar trebuie să aşteptăm Monitorul Oficial ca să vedem nuanţele. Sigur, legal sunteţi acoperit...În altă ordine de idei, CNATDCU îşi menţine componenţa din 30 iunie 2012, dar aţi schimbat legislaţia privind verificarea doctoratelor? Nu mai bine rămâneam cu acel CNE numit de Liviu Pop, că era acelaşi drac?

Răspunsul lui Dacian Cioloş este: „Și acum punem OUG in consultare publică de câte ori se poate. În cazul OUG privind interceptările, nu mai era timp fizic, pt că rămâneam descoperiți în unele cazuri dacă nu adoptam OUG in același timp cu publicarea hotărârii CC in Monitorul oficial.
Codul fiscal nu a fost schimbat. S-au făcut doar anumite ajustări ale Normelor, in urma sugestiilor venite din mediul economic sau de la contribuabili.
CNATDCU foarte probabil va mai suferi modificări in structură.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri