Dacian Cioloş: Reacția forțelor de ordine, un precedent extrem de periculos

Data publicării:
161208_dacdaciian_ciolos_08_inquam_octav_ganea__ILUSTRATIE_CIOLOS_15_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dacian Cioloş transmite, printr-un mesaj postat pe Facebook, că reacţia forţelor de ordine  și a celor care le-au dat ordinele de evacuare a unei manifestații pașnice, este un precedent extrem de periculos pentru democrația românească.

El subliniază că nu există justificare pentru a interveni cu gaze lacrimogene împotriva femeilor, copiilor, unor oameni aflați în scaune cu rotile.

„Un om cu mintea normală și cu un minim respect față de semeni nu poate să nu fie în seara asta în fața evidenței că s-a mers prea departe.

Reacția forțelor de ordine, și a celor care le-au dat ordinele de evacuare a unei manifestații pașnice, este un precedent extrem de periculos pentru democrația românească.

Nu există justificare pentru a interveni cu gaze lacrimogene împotriva femeilor, copiilor, unor oameni aflați în scaune cu rotile. Articolul 36 din Legea 550/2004 de organizare a jandarmeriei interzice o astfel de intervenție.

Cei care au responsabilitatea de a proteja oamenii pașnici, liniștea și ordinea publică, au pus în pericol viața semenilor. Toți cei care au dat ordin trebuie să plătească pentru excesul de putere și această intervenție disproporționată”, a transmis Dacian Cioloş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri