Dacian Cioloș: Strategia anticorupție va duce la situația în care să nu mai avem nevoie de MCV

Data publicării:
dacian ciolos fb-2

„Am văzut nepăsare și neglijență la Spitalul de Arși”, a spus el, amintind de spitalul în care un medic a filmat larve în rănile unui pacient.

Dacian Cioloș a spus că sunt probleme și în educație, unde corupția și indiferența pot ucide „social”.

„Lupta anticorupție nu se limitează doar la lupta instituțiilor statului”, a spus premierul.

El a adăugat că lupta anticorupție începe cu un management sănătos al instituțiilor, cu transparență a deciziilor. 

Premierul Dacian Cioloș a subliniat că implementarea strategiei anticorupție va duce la eliminarea necesității vreunei atenționări din exterior și a amintit de Mecanismul de Cooperare și Verificare. Prim-ministrul a declarat că această strategie ne va ajuta să demonstrăm că România nu mai are nevoie de MCV nu din cauza „mândriei naționale” ci pentru că societatea în sine s-a însănătoșit și nu mai este necesar. 

„Aplicarea acestei strategii este importantă nu doar din perspectiva noastră de însănătoșire ca societate, ea va contribui în mod semnificativ, pozitiv și la percepția noastră în exterior. Țineți minte că încă mai avem MCV-ul care încă este disputat și în România, dacă acel mecanism trebuie să fie sau nu păstrat. Strategia va duce la eliminarea oricărei nevoi de a fi atenționați din exterior pentru niște lucruri absolut evidente pentru noi și la care închidem ochi și o la o situație în care să nu mai avem nevoie de MCV”, a spus premierul Dacian Cioloș. 

La dezbaterea publică privind Noua Strategie Națională Anticorupție – integritate, transparență, educație, organizată de Ministerul Justiției și Cancelaria Prim-Ministrului participă ministrul Justiției, Raluca Prună, viceprim - ministrul, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Dîncu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru, și ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Violeta Alexandru, alături de reprezentanți ai altor instituții guvernamentale.

De asemenea, la dezbatere sunt invitați și reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri