Daily Mail: „29 de milioane de români vor avea dreptul să se stabilească în Anglia şi să ceară ajutor social”

Data publicării:
20121223 20dailymail-40338

Într-un articol intitulat „Suntem în drum spre Marea Britanie! Peste un an, 29 de milioane de români şi bulgari vor avea dreptul să se stabilească în Anglia şi să ceară ajutor social”, cu subtitlulIar ţiganii din ghetourile Sofiei abia aşteaptă”,cotidianul britanic Daily Mail publică un reportaj foto şi video din Sofia, capitala Bulgariei.

„Suntem în drum spre Marea Britanie! Peste un an, 29 de milioane de români vor avea dreptul să se stabilească în Anglia şi să ceară ajutor social” | DIGI24

Jurnaliştii au mers în comunitatea romilor bulgari şi au discutat cu oameni care susţin că abia aşteaptă ziua de 1 ianuarie 2014 pentru a lua drumul Regatului Unit. Daily Mail alimentează îngrijorările venind şi cu argumentele specialiştilor în demografie, care se aşteaptă ca numărul emigranţilor români şi bulgari să fie mai mare decât al celor veniţi din statele est-europene intrate în Uniunea Europeană în 2004.

Într-o campanie susţinută, cotidianul Daily Mail publică periodic articole în care atrage atenţia că „milioane de muncitori români şi bulgari ar putea ajunge în Regat din ianuarie 2014”. Ultimul datează din 28 octombrie 2012, când jurnaliştii avansau cifra de 30 de milioane de imigranţi.

Trebuie notat că Daily Mail este cea mai citită publicaţie online din întreaga lume, peste ziarele serioase precum New York Times, The Guardian şamd.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri