DAILY TELEGRAPH. Apicultorii români, dați ca exemplu celor britanici

Data publicării:
apicultura-33855

Potrivit Daily Telegraph, apicultorii români şi-au dublat numărul familiilor de albine în ultimii zece ani, în special datorită finanţărilor europene. România primește 3,4 milioane de euro până la sfârşitul acestui an și aceeași sumă este prevăzută și pentru anul viitor în sectorul apicol. Între 2000 şi 2010, ţara noastră a produs peste 24.000 de tone de miere.

„Guvernul României a făcut unele proiecte pentru că sunt mulți care au ce face cu aceste proiecte și pentru că agricultura s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani”, scrie Daily Telegraph.

Programele de finanțare se adresează și apicultorilor care păstrează metodele tradiționale de creștere a albinelor.

Apicultorii români sunt un exemplu pentru britanici, notează Daily Telegraph. Britanicii importă 80 la sută din mierea aflată pe piaţă şi pot observa acum avantajele sistemelor folosite de apicultorii din ţara noastră. Cu toate acestea, englezii se plâng de faptul că nu beneficiază de bani europeni sau guvernamentali, așa cum se întâmplă în România. Producția de miere a scăzut cu 72% anul acesta, iar pierderile depășesc 7 milioane de lire sterline.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri