DÂMBOVIŢA. Un primar a cerut dinamită la judeţ, ca să arunce în aer sediul primăriei

Data publicării:
2211 20primar 20db-34647

Potrivit publicaţiei Gazeta Dâmboviţei, localul în care funcţionează primăria este vechi de 70 de ani şi a devenit impropriu unei astfel de activităţi. Cei 16 funcţionari muncesc înghesuiţi pe doar 80 de metri pătraţi, însuşi primarul fiind obligat să împartă cu viceprimarul un birou de doar 5-6 metri.

Primăria nu este conectată la gaze, nu are apă curentă, iar de grupuri sociale nici nu poate fi vorba.

Ironia face ca primăria să aibă un proiect pentru un nou sediu, întocmit de vechea conducere, însă acesta costă aproximativ 15 miliarde de lei vechi, în condiţiile în care de la cetăţeni se strâng anual din impozite 20 de miliarde de lei.

„Cererea, deşi e haioasă în sine, e totuşi serioasă şi întemeiată, pentru că sediul primăriei este infect şi insalubru. Primăria nu o să sară în aer. E mai mult un semnal de alarmă dat autorităţilor judeţene, de la care primarul, aflat la primul mandat, speră să obţină ajutor financiar ca să poată ridica o nouă clădire”, a explicat în emisiunea „Revista presei”, jurnalista Crina Zamfirescu, redactor-şef la Gazeta Dâmboviţei.

În momentul de faţă, se lucrează la reabilitarea unei magazii, în care să se mute activitatea administrativă. Dacă lucrările nu vor fi gata până la venirea iernii, atunci angajaţii primăriei vor fi nevoiţi să rămână până la primăvară în vechiul sediu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri