Dan Șova și tentativa de mituire. E. Andronescu: Ar trebui să fie o procedură de urgență

Data publicării:
dan sova RESIZE-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu-4

Când este vorba despre mituirea unui ministru ar trebui să fie o procedură de urgență. Astă vară, când am avut situația de la bacalaureat, DNA i-a pus sub arest pe cei pe care i-a găsit vinovați, într-o primă instanță”, a declarat Ecaterina Andronescu, senator PSD.

Consultanul politic Valeriu Turcan a ridicat mai multe semne de întrebare în legătură cu afirmațiile pe care le-a făcut ministrul pentru Marile Proiecte, aducând în discuție suspiciunile protestatarilor față de implicarea firmei de avocatură a mamei sale în proiectul Roșia Montană.

Șova a spus că evenimentul s-a întâmplat în timpul vizitei în China a premierului, numai că vizita a fost în iunie. Mai mult, lumea s-ar putea întreba dacă nu e un gest de imagine. Când au fost protestele cu Roșia Montană în centrul Bucureștiului și Dan Șova era ținta protestatarilor, lumea s-a întrebat dacă nu există o legătură între păstorirea acestui proiect de către Șova, ca ministru, și firma de avocatură a mamei sale. Deci Șova a fost acuzat de protestatari în legătură cu posibilitatea de a fi comis ceva în neregulă”, a spus Valeriu Turcan.

Ai putea întreba: dar de ce acum? Pentru că probabil se pregătea cel care-l mituia, să-l dea în gât, ai spune, dacă ai fi răutăcios. Aici e o întrebare clară: de ce Șova a ezitat timp de două luni să depună această plângere? De ce DNA-ul întârzie? Firesc era să dai curs destul de repede unei asemenea plângeri”, a adăugat și Adriana Săftoiu, purtător de cuvânt al PDL.

Un om de afaceri ar fi încercat să îi dea bani ministrului pentru marile proiecte, Dan Şova, în schimbul unui contract pentru o autostradă. Oficialul a făcut deja o plângere la DNA.

Pur și simplu a venit la mine, a spus că are o promisiune de la cineva să-și rezolve acest contract, dar că urma să dea o sumă de bani care să ajungă la mine. Și propunerea era să îmi dea această sumă de bani direct, ca să nu mai folosească intermediari. În momentul acela, am spus că nu este nimic adevărat: fac plângere la DNA și veți explica dumneavoastră procurorilor cine v-a căutat”, a adăugat D. Șova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri