Daniel Constantin: Trebuie să-i conştientizăm pe cei de la oraş de importanţa satului românesc

Data publicării:
Daniel-Constantin1

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a spus la emisiunea „Imparţial” că vrea să dezvolte satul românesc cu fonduri europene. Deşi în ultima perioadă termenul de ţăran este folosit mai mult cu sens peiorativ, ministrul crede că mândria celor din zona rurală nu a dispărut. Totul este ca şi orăşenii să fie conştienţi de importanţa satului românesc.

„Ministerul Agriculturii nu este numai al agriculturii, ci şi al dezvoltării rurale. Am mai spus-o, cea mai mare provocare pentru mine o reprezintă modernizarea satului românesc. Eu sunt şi preşedintele Partidului Conservator şi printre valorile acestui partid, dincolo de familie şi de religie, se numără şi păstrarea tradiţiilor şi de aceea sunt cu atât mai ataşat de satul românesc”, a spus Daniel Constantin.

Ministrul nu crede că trebuie întreprins ceva pentru a reda mândria ţăranilor, deoarece aceasta există „Mai degrabă este nevoie să-l conştientizăm pe cel care trăieşte în mediul urban de importanţa satului românesc, a portului tradiţional şi valorile pe care le avem acolo. Pentru că toate valorile româneşti de-a lungul timpului s-au născut la sat”, a susţinut acesta.

Daniel Constantin a vorbit şi despre interesul pe care numeroase personalităţi, între care şi Prinţul Charles, l-au arătat faţă de dezvoltarea satul românesc.

„Am avut o discuţie foarte interesantă cu Prinţul Charles şi, plecând de la ideile discutate acolo, va exista în viitorul program de dezvoltare rurală un program de dezvoltare a zonei montane în care satul românesc va fi pus în valoare cu ajutorul fondurilor europene”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri