Sari la conținut

Daniel Marian Dragne este noul șef al IGSU

Colonelul Daniel Marian Dragne este noul șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în urma unei decizii luate de premierul Sorin Grindeanu.

16403397_1327353533993775_2912503698962785381_o

Foto: Facebook

Potrivit unui comunicat al IGSU citat de Agerpres, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, începând cu data de 3 februarie, prin decizia premierului, generalului maior Ovidiu Vasilică îi încetează împuternicirea exercitării atribuțiilor funcției de inspector general al IGSU.

Decizia vine ca urmare a împlinirii termenului de un an, prevăzut de legislația specifică, pentru care un ofițer poate fi împuternicit să exercite atribuțiile unei funcții.

Începând cu data de 4 februarie, prin decizia premierului, a fost împuternicit pentru a îndeplini atribuțiile funcției de inspector general al IGSU colonelul Daniel Marian Dragne.

Colonelul Daniel Marian Dragne deține din anul 2014 funcția de prim-adjunct al inspectorului general al IGSU. Cu o experiență de peste 20 de ani în această armă, noul comandant al salvatorilor militari este absolvent al Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție "A.I. Cuza" din București (promoția 1999).

Pe parcursul carierei militare, el a ocupat diferite funcții de comandă în cadrul Facultății de Pompieri, funcții de specialist în cadrul Statului Major al Comandamentului Pompierilor Militari, șef al structurii de control din inspectoratul general.

Pe timpul exercitării funcției de prim-adjunct al inspectorului general, Daniel Marian Dragne a reușit integrarea structurilor operative și preventive sub o coordonare unitară, aspect orientat spre eficientizarea acțiunilor și misiunilor instituționale, menționează sursa citată.

Pe aceeași temă