Datorită unor voluntari inimoşi, Bega are maluri mai curate

Data publicării:
voluntari

Anul viitor, pe canalul Bega vor circula, potrivit autorităţilor locale, ambarcaţiuni turistice. Însă vizitatorii ar fi avut parte de o privelişte tristă: maluri pline de deşeuri. Aşa că, voluntarii s-au pus pe treabă.

„Sperăm să vină cât mai mulţi oameni să ajute. Sperăm să se menţină curăţenia”, spune un voluntar.

„Vrem să dovedim unui oraş întreg de 400 şi de mii, că cu o echipă de 50 de oameni putem să facem oraşul mai curat. Să le arătăm oamenilor care pescuiesc sau care se plimbă pe malul Begăi că nu e normal şi nu ni se pare nouă normal să se umble în gunoaie”, spune Marius Niste, organizatorul acţiunii.

În prezent, malurile canalului Bega sunt în proces de modernizare. Până la sfârşitul anului, când se termină acest program în valoare de 25 de milioane de lei, de curăţenia zonei nu răspunde nimeni. Aşa că acţiunea voluntarilor a fost mai mult decât benefică.

Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei, a declarat că „malurile, odată ce sunt predate, odată ce investiţia este finalizată, partea de salubrizare se predă către operatorul de salubrizare din oraş, partea de întreţinere spaţii verzi se predă operatorilor de întreţinere spaţii verzi de pe fiecare zonă.”

Voluntarii s-au împărţit în două echipe. Fiecare a pornit de la marginea oraşului şi a curăţat cu atenţie ambele maluri. La final, au adunat zeci de saci cu gunoi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri