De astăzi, Defileul Jiului va fi închis câte trei zile pe săptămână pentru reparații

Data publicării:
defileul jiului 1

Anunţată încă de acum o săptămână, restricţia de circulaţie de pe Drumul Naţional 66 intră în vigoare de astăzi. Aceasta este valabilă între orele 09:00 şi 18:00, săptămânal, în zilele de marţi, miercuri şi joi, când pe această artera rutieră se fac lucrări de reparaţii.

Restricţia va fi ridicată abia în noiembrie. Până atunci, în cele trei zile pe şoseaua dintre Bumbeşti Joi şi petroşani pot trece doar maşini aflate în misiune, adică salvarea, pompierii şi poliţia.

La ora 9.00 a fost pusă bariera pe Defileul Jiului. Un echipaj de poliţie le dădea vestea cea proastă şoferilor. Cei mai mulţi dintre ei transportau mărfuri în localităţile din zonă.

„E 9 și 10, aveam timp să intru să apuc. Nu am pe unde să ocolesc, am magazine aici”, a spuns unul dintre șoferi.

„N-au stiut şoferii? Ne pare foarte rău. Nemulţumiţi vor fi mereu, chiar dacă ştiu, se uită şi ei la televizor, şi ei citsc presa. Noi am dat comunicate. Şi apoi, să înţeleg că merg pe drum şi nu se uită ce panouri sunt de semnalizare? În situaţia asta au o problemă dacă circulă așa la întâmplare pe drumuri”, a spus Ion Tudor, directorul Drumuri Naționale Gorj.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a stabilit o rută ocolitoare. Pentru a ajunge la destinaţie, evitând Defileul Jiului, şoferii pot urma traseul: DN 67 - Târgu Jiu - Râmnicu Vâlcea - Sibiu - Sebeş - Simeria - Haţeg - Petroşani.

Şoseaua care străbate Defileul Jiului nu a fost reabilitată niciodată, iar acum sunt porţiuni întregi care riscă să cadă, punând în pericol siguranţa şoferilor. Porţiunea se întinde pe o distanţă de 40 de kilometri, iar costul reparaţiilor se ridică la 185 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri