Sari la conținut

De ce au fost prezenți jandarmi înarmați la protestele din Piața Victoriei. Explicații oficiale

Jandarmeria Capitalei vine cu precizări, după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu jandarmi înarmaţi la protestul de sâmbătă din Piaţa Victoriei. Echipajul respectiv face parte dintr-o structură antiteroristă, iar prezenta sa este obligatorie la manifestaţiile publice, arată instituția.

„Este o măsură preventivă luată în contextul evenimentelor petrecute în ţări ale Uniunii Europene în care atacuri teroriste au vizat astfel de locuri aglomerate”, informează Jandarmeria.

Potrivit acesteia, echipaje de acest fel sunt folosite pentru intervenţia antiteroristă la obiectivele aflate în paza Jandarmeriei, la manifestaţii publice (de protest, religioase, cultural artistice), la manifestaţii sportive şi în zona staţiilor de metrou.

„Prezenţa acestor jandarmi cu o dotare specială, adaptată genului de misiune pe care îl au, este un lucru firesc în contextul de ordine şi siguranţă publică internaţional şi arată preocuparea Jandarmeriei Române pentru securitatea cetăţenilor”, mai arată Jandarmeria Capitalei.

Pe aceeași temă