De ce nu a fost prins un pedofil nici după doi ani, deși a fost filmat de camerele de supraveghere

Data actualizării: Data publicării:
pedofil nou 2

Un nou caz de pedofilie, foarte similar cu cel de vineri, iese la iveală în Bucureşti. Este vorba despre un bărbat care a agresat într-o scară de bloc trei fete în vârstă de 8 ani. Tatăl unuia dintre copii a făcut plângere la poliţie imediat ce a aflat. Deşi totul s-a întâmplat acum doi ani, agresorul nu a fost găsit nici până în ziua de azi. Poliţiştii spun că au văzut imaginile de pe camerele de supraveghere, însă nu au reuşit să îi facă un portret robot.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum bărbatul aşteaptă ca cele trei fete să intre în scara blocului. El se grăbeşte să prindă uşa deschisă şi intră imediat după ele. Le aşteaptă pe cele mici să urce în lift şi se opreşte câteva secunde pe scări. Vrea să vadă la ce etaj ajung micuţele. Bărbatul mai aruncă un ochi la intrarea în bloc să se asigure că nu se apropie vecinii şi o ia la fugă pe scări.

Următoarele imagini le arată pe cele trei fete în momentul în care ies din lift, însoțite de bărbat. La ieşirea din bloc, el o pipăie pe una dintre copile, iar pe cea care i-a deschis uşa o ciupeşte de obraz. La doar câteva secunde, cea mică se şterge speriată pe faţă.

Tatăl unuia dintre copii explică modul în care agresorul a ajuns în preajma fetelor.

„Ideea e că ele au urcat singure. Pe camere se vede cum el aşteaptă, se uită la lift să vadă etajul. Liftul îţi arată la ce etaj urci. El aştepta pe scări, mai sus un pic, după ce au intrat ele în lift. A văzut etajul 6. S-a dus la un etaj mai sus, la 7”, povestește bărbatul.

„Eu am petrecut copiii la uşă. Şi-au schimbat rolele, au ieşit şi am închis uşa. Moment în care cred că el a coborât de la 7 foarte repede. Până s-au închis uşile, el a avut timp să coboare repede şi să tragă uşile, să blocheze liftul”, adaugă el.

Specialiştii spun că atât cazul din 2015, cât şi cel de zilele trecute se aseamănă.

În cazul de acum doi ani, putem să vorbim de un comportament premergător faţă de ce s-a întâmplat zilele trecute. Comportamentele premergătoare nu sunt cu o tentă explicit sexuală. De multe ori, prădatorii sexuali au un parcurs comportamental. "Succesul" pe care ei văd că-l obţin - nu sunt raportaţi, nu se fac plângeri la poliţie - îi încurajează, îi hrănesc”, spune medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

După ce copilul i-a povestit tatălui ce s-a întâmplat, părintele a luat imediat legătura cu autorităţile.

Am fost la Poliţie, la secţia 16, am făcut reclamaţie. S-au făcut cercetări”, spune el.

Oamenii legii au început o anchetă, dar investigaţiile nu au ajuns foarte departe.

„Au fost ridicate imagini surprinse de camere de supraveghere, însă nu s-a putut decela fizionomia bărbatului, ci doar elemente de vestimentaţie”, potrivit Poliției Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri