De șase ori mai mulți câini adoptați săptămâna aceasta, decât de obicei

Data publicării:
caini comunitari mfax-4

 

Potrivit reprezentanţilor Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), în cele trei zile de adopţii de săptămâna aceasta au fost adoptaţi 153 de câini, dintre care 25 luni, 44 miercuri şi 84 vineri.

Din cei peste 80 de câini adoptaţi vineri, 52 au fost luaţi din adăpostul Theodor Pallady şi 32 din cel de la Mihăileşti.

"Pentru a face posibile aceste adopţii, programul de funcţionare al bazelor autorităţii a fost prelungit până la ora 19.00, respectiv până când toţi cetăţenii care au dorit să adopte un câine au reuşit acest lucru", a declarat Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al ASPA.

Potrivit lui Răzvan Băncescu, începând de luni, câinii din adăposturile municipalităţii vor putea fi adoptaţi în zilele de luni, miercuri şi vineri, între orele 9.00 şi 15.00, iar în cazul în care vor exista cereri, programul ar putea fi prelungit până la soluţionarea acestora.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 10 septembrie, Legea privind câinii fără stăpân, care stabileşte, printre altele, un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, pot fi eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea.

Înainte de adoptarea legii, municipalitatea anunţa organizarea unui referendum local, în 6 octombrie, privind eutanasierea câinilor fără stăpân. În 11 septembrie, la o zi după adoptarea legii, organizarea referendumului local a fost revocată.

În Bucureşti există aproximativ 64.000 de câini fără stăpân, iar posibilitatea municipalităţii de a caza în adăposturi aceste animale este mult mai mică decât numărul de animale aflate în libertate, arătau iniţiatorii proiectului de hotărâre privind organizarea referendumului local.

Propunerea de a fi organizat un referendul local privind eutanasierea câinilor maidanezi a fost făcută după ce Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a fost omorât de câini, în 2 septembrie, pe un teren privat din apropierea Parcului Tei. Fratele lui Ionuţ, în vârstă de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri