Declarații contradictorii în cazul băiatului împușcat la vânătoare

Data actualizării: Data publicării:
gonaci

Declaraţii contradictorii în cazul copilului de 13 ani, împuşcat în timpul unei partide de vânătoare, în judeţul Vaslui. Tatăl băiatului spune că nu ştia că acesta a plecat să fie gonaci, pentru 30 de lei. Cel care a organizat vănătoarea spune, însă, că tatăl era şi el acolo. Poliţia şi Inspectoratul Teritorial de Muncă fac anchete.

Împuşcat în picior în timp ce gonea porcii mistreţi, copilul de 13 ani este internat în Spitalul de Pediatrie din Iaşi. Acasă, în localitatea Cârja din Vaslui, fiecare are altă versiune despre ce s-a întâmplat în timpul vânătorii de sâmbătă.

Martor: Am auzit doar împuşcătura, când am ieşit la capăt, la margine, au spus: băi, l-au împuşcat.

Băiatul fusese luat ca gonaci, împreună cu fratele său geamăn. Copiii urmau să primească, fiecare, 30 de lei. Paznicul de vânătoare susţine că şi tatăl băieţilor era acolo.

Ilie Ene, paznicul de vânătoare: Ghinionul. Ce să îmi mai spui acum că e sucită, asta este. L-a împuşcat, l-a împuşcat, asta este. Eu nu îi iau. Care are 18 ani, îi iau la vânătoare, care nu, nu îi iau. Dar el... a mers şi el cu tatăl lui.
Reporter: Nu e şi pe riscul dumneavoastră că luaţi copii?
Ilie Ene, paznicul de vânătoare: Da, normal că e pe riscul meu dacă iau copii, dar merge şi el. Parcă a vrut cineva să... asta este.

Tatăl spune că ştia doar de unul dintre băieţi că ar fi la vânătoare: cel care nu a fost rănit. Iar el era acasă, susţine bărbatul.

Viorel Farcaş, tatăl băiatului împuşcat: Zic, dacă e la vânătoare, acum unde să mă duc pe dealuri după dânsul? Unde am fost eu la vânătoare dacă eu am fost acasă? Eu eram prin ogradă, pe la animale.

Poliţiştii fac acum anchetă, ca să afle exact cum s-au desfăşurat lucrurile. Iar Inspectoratul Teritorial de Muncă a depus o reclamaţie la Parchet, pentru că la vânătoare nu pot participa copii sub 15 ani. Cel care l-a împuşcat pe băiat este un bărbat în vârstă de 37 de ani, despre care se spune că este un vânător cu experienţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri