Declaraţii contradictorii în cazul dispariţiei Iuliei Ionescu. Arhiepiscopia Sucevei cere informaţii de la mănăstiri

Data publicării:
Clipboard01-13

Apar noi date în cazul dispariţiei tinerei Iulia Ionescu, un dosar departe de a fi rezolvat. Cazul pare mai complicat acum, după ce eleva olimpică s-a întors acasă. Poliţiştii trebuie să pună cap la cap informaţiile privind cele patru zile pe care adolescenta le-a petrecut în Moldova, iar multe dintre ele sunt contradictorii. Surse din Poliţie arată că fata a plecat de la Bucureşti cu un maxi-taxi până la mănăstirea Agapia din judeţul Neamţ, iar de acolo s-a îndreptat către o mănăstire din Suceava, Sihăstria Rarăului.


A înnoptat la schit, însă călugării şi-au dat seama cine este, aşa că a doua zi au dus-o la gară. Nu au luat însă legătura cu nimeni pentru a anunţa că fata a fost la mănăstire. Abia când fata s-a urcat în trenul care trebuia să o ducă acasă, cineva a recunoscut-o.

Înainte de a se urca în tren la Suceava, Iulia şi-a sunat mama. I-a cerut iertare şi a anunţat-o că se întoarce acasă. Convorbirea a fost însă interceptată, aşa că poliţia a aflat de planurile fetei.

Duhovnicul Iuliei Ionescu spune că îi prevenise pe părinţi că adolescenta vrea să plece la o mănăstire şi că este foarte probabil ca mama copilei să fi ştiut unde să o caute „Ştiam de intenţia ei, iar această intenţie a fost adusă la cunoştinţă părinţilor. Le-am spus şi bunicilor şi părinţilor că Iulia trebuie îngrijită îndeaproape”, susţine Visarion Alexa. Cu toate acestea, mama adolescentei a negat această variantă şi a vorbit despre răpire.

Nu este singura problemă care trebuie lămurită acum de anchetatori. În declaraţia dată în faţa poliţiştilor, Iulia a spus că a stat la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului de la Dorna Arini, din Suceava, dar stareţa de acolo o contrazice. Cei care muncesc la mănăstire spun şi ei că fata nu a fost acolo.

Iulia Ionescu a plecat de acasă miercuri, lăsându-i mamei sale un bilet în care scria că pleacă la o mănăstire.

Verificări la mănăstiri

Poliţiştii au început audierile în acest caz. Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a cerut tuturor mănăstirilor să verifice dacă fata a vizitat vreunul dintre aşezăminte, iar rezultatele sunt anunţate luni. În faţa anchetatorilor a ajuns şi şeful de tren cu care fata voia să ajungă acasă. Acesta a declarat că adolescenta a venit la gară însoţită de un bărbat şi purta straie călugăreşti, la care a renunţat când s-a urcat în tren. Şeful de tren a spus şi că a stat de vorbă cu fata, moment în care aceasta a devenit agitată şi şi-a sunat mama, spunându-i că se întoarce acasă.

Tânăra de 15 ani a fost preluată imediat de o patrulă a Poliţiei Transporturi, adusă la Bucureşti de Poliţie şi apoi predată familiei, după ce a fost şi ea audiată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri