Declarațiile contradictorii ale lui Victor Ponta

Data publicării:
ponta -resizedbun - Mediafax

Săptămâna trecută, Guvernul a cerut Fondului Monetar Internaţional să accepte amânarea termenelor pentru reducerea arieratelor şi privatizarea unor companii de stat. Solicitarea pentru aceste derogări apare negru pe alb în scrisoarea de intenţie a Guvernului trimisă FMI la începutul lunii iunie. Premierul neagă, însă, şi susţine că Executivul şi-a îndeplinit toate sarcinile. 

„Guvernul României şi BNR solicită derogări pentru criteriile de performanţă ratate şi finalizarea celei de a şaptea şi celei de a opta evaluări”, cerea Guvernul.

Nu am cerut nicio derogare. În continuare eu am vorbit despre prior actionuri si pe toate le-am indeplinit. Acum fiecare citeste ce vrea”, a susținut Victor Ponta.

În urmă de mai bine de o săptămână, şeful Executivului a făcut mai multe declaraţii contradictorii pe tema revocării lui Relu Fenechiu.

„M s-a spus încă o dată că îşi da demisia ca nu vrea sa continue, motiv pentru care am vorbit si cu presedintele, voi transmite documentele. […] Eu am facut documentele în baza art. 85 le-am trimis către Cotroceni, am şi vorbit cu preşedintele la telefon înainte să le trimit”, afrima Ponta.

Bâlbe guvernamentale au fost şi în scandalul audierii elevilor de la Liceul Dimitrie Bolintineanu.

Am fost informat de ministru de Interne că se de duc poliţiştii să ia elevi de liceu, am întrebat dacă este mandat. Nu există, deci poliţia nu trebuie să ia niciun elev cu forţa”, spunea premierul.

Ministrul de Interne a prezentat public alte informaţii.

„Au fost emise mandate de aducere. Au fost emise, dar ele nu au fost puse în executare, ele putând fi puse în executare în orice moment în care procurorul consideră că este necesar, util, obligatoriu”, a susținut Radu Stroe, ministrul de Interne.

Surprinzătoare a fost atitudinea premierului şi în cazul Ordonanţei de urgenţă privind supraimpozitarea. După publicarea documentului într-o formă greşită, Victor Ponta a ameninţat cu sancţionarea drastică a celor vinovaţi. Ulterior, a anunţat că de vină este proasta organizare a Executivului, el fiind cel care coordonează instituţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri