Delfinariul din Constanţa caută dresori: La ultimul concurs, candidaţii au picat pentru că nu au ştiut denumiri ştiinţifice

Data publicării:
delfinariu

  

La începutul verii trecute, cinci dresori îi antrenau pe Ni-Ni şi Chen-Chen. Până în toamnă, rămăsăseră doar doi. De atunci, au fost organizate trei concursuri pentru posturile vacante. La ultimul, toţi cei trei candidaţi înscrişi au fost respinşi pentru că nu au ştiut că denumirea ştiinţifică a delfinilor este Tursiops Truncatus.

A fost un test scris, unde foarte multe elemente ştiinţifice au fost redactate greşit şi, bineînţeles, atunci când este o greşeală de redactare, fireşte că acel răspuns nu se poate lua în considerare şi, în urma acestuia, au picat toate trei fetele”, spune Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa.

„Am avut de învăţat dintr-un domeniu nou, pe care nu prea îl cunoşteam. M-am documentat, am avut de la bibliotecă cărţi, m-am documentat mult şi pe internet. Vă daţi seama, chiar am căutat”, spune Florin Maziliu, unul dintre dresorii care lucrează în prezent la Delfinariu.

Ca să devii dresor trebuie să ştii să înoţi, să ai condiţie fizică bună, să ştii să comunici cu publicul, să ai cunoştinţe de biologie şi să fii răbdător şi sensibil cu animalele cu care lucrezi.

Acum, reprezentanţii Delfinariului vor să modifice structura probei scrise.

„Am reglat mai bine examenul, ca să nu fie sursă de contestaţie. Aşa cum toată lumea s-a modernizat cu testul grilă, am introdus şi noi acest test prin care oamenii îşi pot exprima mai exact cunoştinţele”, spune directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa.

Chiar dacă mai sunt două zile până la data-limită a depunerii dosarelor, până acum nu s-a înscris nimeni la concurs.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri