Delia Popescu, numită ministru al Comunicațiilor

Data publicării:
comunicatii

Foto: captură YouTube

ACTUALIZARE. Propunerea de ministru al Comunicațiilor a fost acceptată de președintele Klaus Iohannis, care a semnat decretul în acest sens. Noul ministru va depune jurământul la Palatul Cotroceni miercuri, la ora 18.00.


Postul de ministru al Comunicațiilor era deținut de la remanierea de luna trecută, cu titlu de interimar, de șeful Cancelariei prim-ministrului, Dan Tudorache.

De altfel, şeful Cancelariei premierului, Dan Tudorache, ministru interimar al Comunicaţiilor, spunea, luni, într-o discuţie cu jurnaliştii, că premierul a dorit ca ministrul să fie o persoană cu experienţă în domeniu şi care să facă faţă în sistemul public, în calitate de ministru.

"E o persoană cunoscută, e o persoană din domeniu. (…) Am căutat pe cineva care să înţeleagă la fel de bine şi administraţia publică, dar să înţeleagă foarte bine şi cum funcţionează industria şi mediul privat, pentru că e o articulare importantă între cele două segmente. Am vrut să ne asigurăm că viitorul ministru are şi energia şi dinamismul necesar unui astfel de domeniu foarte important, foarte dinamic, cu un potenţial uriaş de creştere pentru economia României, dar care să înţeleagă şi zona de privat şi domeniul public", a precizat şeful Cancelariei premierului.

Întrebat dacă viitorul ministru este bărbat sau femeie, Tudorache a răspuns: "Nu sunt destule femei în acest domeniu".

Delia Popescu, în vârstă de 37 de ani, este, din ianuarie 2014, preşedintele Agenţiei pentru Agenda Digitală a României. Anterior, ea a fost vicepreşedinte al Centrului naţional de management pentru societatea informaţională.

Fostul ministru al Comunicaţiilor Marius Bostan a fost demis de către premierul Dacian Cioloş în 5 iulie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri