Deputat PSD, acuzat de ANI de incompatibilitate şi conflict de interese

Data publicării:
sigla agentie nationala integritate

Florică Bîrsăşteanu s-a aflat în incompatibilitate în perioada 2 octombrie 2012 – 17 iunie 2014, când a deţinut simultan atât funcţia de director medical interimar - şi ulterior manager interimar - al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara, cât şi funcţia de administrator în cadrul S.C. Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsăşteanu S.R.L, potrivit unui comunicat al ANI.

În perioada exercitării mandatului său de consilier local, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. V. Babeş, instituţie aflată în subordinea Primăriei Timişoara, a încheiat un contract de furnizare de servicii medicale cu S.C. Centrul de Radioimagistică Dr. Bîrsăşteanu S.R.L., în urma căruia Bîrsăşteanu a obţinut venituri de 86.305 lei.

Deputatul este acuzat şi de încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, pentru că, în calitate de consilier local, a participat la deliberarea şi adoptarea unei Hotărâri a CL Timişoara în urma căreia au fost încheiate contracte între Spitalul Dr. Victor Babeş şi firma pe care o controlează.

Florică Bîrsăşteanu a devenit parlamentar în iunie 2014, în alegerile parţiale organizate în colegiul fostului deputat Maria Grapini, care a părăsit Parlamentul după ce a câştigat alegerile europarlamentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri