Deputații au amânat discuțiile pe legea dării în plată

Data publicării:
deputati crop

Legea a trecut deja de Senat, dar deputații liberali vor să aducă modificări legii. Mai exact, să scoată plafonul de 150.000 de euro, dar şi programul „Prima Casă". Social democraţii, în schimb, nu renunţă la ideea de a avea un prag care să delimiteze cazurile sociale de samsarii imobiliari. 

De asemenea, și Guvernul susţine legea dării în plată, însă nu în forma actuală. Prevederile existente pot afecta sistemul bancar, spune premierul Dacian Cioloş. Motiv pentru care Executivul cere modificare proiectului. Inițiatorul legii a respins aceste acuzații ca fiind „intoxicări”. 

Darea în plată este contestată de reprezentanţii băncilor. Ei spun că legea va duce la creşterea avansului pentru cei care vor să contracteze un credit imobiliar. În plus, va duce şi la dispariţia programului „Prima Casă”. Legea dării în plată prevede ca persoanele care au credite pentru locuințe să cedeze bunurile ipotecate către bănci, dacă nu mai au cu ce plăti împrumuturile. 

Citiți și: 
24 de minute”| Daniel Zamfir, inițiatorul legii dării în plată: Doar cetățeanul decide când nu își mai poate plăti ratele

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri