Descinderi ale poliției la clubul Pandurii Târgu Jiu

Data publicării:
politie digi24-10

La club se află poliția economică și două echipe de la Garda Financiară. 

Plângerea reclamă faptul că şefii Complexului Energetic Oltenia nu ar avea acces la documentele contabile ale clubului.

Dis-de-dimineaţă, cinci poliţişti şi inspectori de la Garda Financiară, îmbrăcaţi în civil, au intrat în sediul clubului de fotbal Pandurii Târgu-Jiu pentru a verifica toate actele financiar-contabile ale echipei.

Complexul Energetic Oltenia deţine 69% din acţiunile clubului sportiv şi este principalul sponsor al echipei de fotbal din Târgu Jiu. Anual, complexul virează în conturile clubului 3.800 de lei, pentru deplasări, echipamente şI alte cheltuieli ale echipei. Potrivit managerului complexului însă, în ultimii ani, banii au fost folosiţi în alte scopuri.

Am reuşit să găsim doar o singură dovadă, să spunem, sau două. De exemplu, acţionariatul cunoscut la o societate de televiziune, a clubului. (...) Am văzut neexplicitate, doar enumerate genul acesta de cheltuieli: chletuieli cu colaboratori: 163 miliarde vechi, cu consultanţă, 11 miliarde vechi, alte cheltuieli 9,5 miliarde vechi”, a detaliat Laurențiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia.

Preşedintele clubului de fotbal Pandurii Târgu-Jiu neagă însă toate acuzaţiile. „A fost o reclamație, plângere penală la poliție, din partea unuia dintre asociați, care mi se pare mie că e un lucru pozitiv, că a încercat în ultimele două săptămâni să manipuleze opinia publică, distrăgând atenția de la probleme grave cu care se confruntă Complexul, la ce crede el că s-ar fi întâmplat la club, fără să citească un bilanț”, a declarat Marin Condescu, președintele clublului.

Nu este însă singurul scandal care îi are în centru pe managerul Complexului Energetic Oltenia şi pe directorul clubului sportiv. În urmă cu două luni, reprezentnaţii complexului au dat în judecată Clubul Pandurii Târgu Jiu pentru a recupera 8 milioane de lei, sumă pe care echipa de fotbal ar fi primit-o, în perioada 2009 - 2011, ilegal, de la unităţi din minerit şi energie, cu titlu de finanţare.

_________________________

Ora 9.30. La club se află poliția economică și două echipe de la Garda Financiară. 

Surse spun că s-au cerut diverse acte. Între conducerea companiei Complexul Energetic Oltenia - acționar al clublui - și cea a clubului există certuri de ceva vreme, pentru că managerul privat al complexului cere acte de la club pentru a verifica în ce condiții au fost cheltuiți banii. 

Actele nu au fost puse la dispoziție de conducerea clubului, deci acum au loc aceste descinderi.

S-a vorbit despre 19 milioane de lei, bani ce ar fi fost primiți în mod ilegal. Complexul a cerut ca banii să fie restituiți. Clubul spune însă că banii au fost luați printr-un protocol semnat între club și unitățile care fac parte acum din complexul Oltenia. 

Marin Condescu, președintele clubului, este la București și a declarat pentru Digi24 că acceptă orice control din partea statului. „Nu este nicio problemă, suntem dispuşi la orice act de control al structucturilor statului, indiferent care îs ele. Banii, când ajung în contabilitate, sunt folosiți către activitățile curente - plata către stat, convenţii civile, deplasări, organizare competiţiei, investiţii. Tot ce a hotărât AGA”, a spus Marin Condescu la Digi24.  

Urmăriți explicațiile lui Marin Condescu în materialul video alăturat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri