Descinderi la traficanții de droguri din Craiova și Timișoara. 16 persoane, acuzate că aduceau stupefiante din Spania

Data publicării:
drg-1

Anchetatorii spun că stupefiantele erau aduse în ţară cu avionul, prin Aeroportrul Otopeni, iar de acolo, ajungeau în Timişoara, locul de unde era coordonată reţeaua.

Filiera era în atenţia poliţiştilor după ce, în decembrie, pe un aeroport din Bucureşti o persoană a fost prinsă cu 15 kilograme de canabis. Mai mulţi poliţişti sub acoperire s-au apropiat de membrii reţelei, cumpărând de la aceştia etnobotanice ori canabis, potrivit unor surse din cadrul anchetei, citate de Mediafax

Liderul rețelei, care locuiește în Timișoara, a mai fost cercetat pentru că vindea etnobotanice. Acum a vrut să ducă afacerea la alt nivel: vindea acum droguri modificate, canabis amestecat cu etnobotanice, ca să aibă efect mai puternic. Liderul traficanților nu se numără printre persoanele reținute luni. 

Astfel, substanțele erau și mai scumpe, iar membri rețelei se lăudau clienților că nimeni în România nu mai face așa ceva, spun anchetatorii.

Drogurile intrau în țară printr-un aeroport din Capitală, erau transportate la Craiova unde începea prepararea lor, dar cele mai mari vânzări aveau loc în Timișoara. 

Gruparea își schimba sediul în fiecare lună, iar clienții erau anunțati de unde puteau să-şi cumpere drogurile. Liderul rețelei avea doi complici, care aveau un rol bine definit: securizau zona, iar dacă ceva li se părea suspect nu avea loc nicio tranzacție.

Clienții fideli primeau reduceri importante dacă aduceau alte persoane interesate să cumpere marfa.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri