Descoperire majoră în ancheta atentatului din Arad. Polițiștii au găsit o rețea care făcea bombe artizanale în Germania

Data publicării:
Mașina arsă în totalitate după explozie.
Cazul de la Arad, unde omul de afaceri Ioan Crișan a fost ucis în explozia mașinii sale. Foto: ISU Arad

Descoperire uluitoare făcută de polițiștii români care anchetează de 18 luni atacul cu bombă din Arad, în care un om de afaceri, Ioan Crișan, a murit. Încercând să dea de atacator, anchetatorii au descoperit o grupare care făcea în Germania bombe artizanale.

Din grupare făcea parte și un român, care a fost arestat de ofițerii de la Berlin. Chiar dacă s-a dovedit că gruparea nu avea legătură cu explozia de la Arad, investigațiile au stabilit că mai multe jafuri din Germania au fost planificate de român și de complicii săi.

Polițiștii care anchetează dosarul Arad, deschis în 2021, au ajuns la rețeaua din Germania urmărind o pistă, în căutarea autorilor atacului cu bombă în care a fost ucis omul de afaceri Ioan Crișan.

Gruparea descoperită nu are legătură cu acest atac, dar în urma colaborării dintre polițiștii români și cei germani, au fost găsite la această rețea mai multe dispozitive explozive, droguri și bani.

Din grupare făcea parte și un român în vârstă de 46 de ani. 3 persoane au fost arestate, iar ancheta continuă în Germania.

Totuși, în ceea ce privește dosarul Arad, până acum nu există niciun suspect.

Ioan Crişan a murit în 29 mai 2021, după ce maşina pe care o conducea a explodat. Necropsia a confirmat identitatea omului de afaceri şi arată că acesta a murit la câteva secunde după ce maşina a sărit în aer.

Două zile mai târziu, în 31 mai, procurorii Parchetului General au încadrat explozia de la Arad, în care Ioan Crișan și-a pierdut viața, la omor cu premeditare. Anchetatorii au descoperit două tipuri de ADN pe explozibilul din automobilul omului de afaceri.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri