Destinații noi de pe aeroportul Craiova, alese printr-o metodă inedită

Data publicării:
aeroportul craiova

La 1 decembrie, pe site-ul aeroportului a fost lansat un sondaj online, prin care oamenii erau consultaţi cu privire la posibile viitoare destinaţii.

„A fost o strategie interesantă pe care colegii mei de la Aeroportul Internaţional Craiova au lansat-o de data asta în mediul virtual pentru că am considerat că este cel mai bine ca locuitorii din Oltenia să îşi aleagă singuri destinaţiile către care vor să zboare”, a declarat Cristinel Iovan - vicepreşedinte CJ Dolj.

Koln a fost cel mai votat oraş, cu aproape 15 mii de voturi, urmat la distanţă de 10 mii de voturi de Paris şi Bruxelles.

„Au fost primele trei în topul preferinţelor locuitorilor din Oltenia. Patru şi cinci sunt ocupate de Valencia şi Tel Aviv”, precizează Mircea Dumitru - directorul Aeroportului Craiova.

Locuitorii din Craiova par încântați de idee.

„Cred că este o idee foarte bună. Cu cât mai multe variante de vacanţe şi excursii cu atât mai bine", spune un tânăr din Craiova.

„Aşteptam de multă vreme o veste ca genul ăsta. Au mai fost zvonuri, deci până nu se întâmplă, mai greu credem, că au mai fost promisiuni legate de Paris", mărturisește o tânără.

Acum, mai rămâne să fie stabiliți operatorii care vor zbura pe rutele respective.

Conform Masterplanului de transport, Aeroportul din Craiova va ajunge până în 2020 al doilea din ţară, după Otopeni, ca număr de călători. Consiliul Judeţean Dolj, cel care administrează Aeroportul, a anunţat investiţii de peste 70 de milioane de euro în următorii patru ani.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri