Deszăpezire de 130 de milioane de lei în Bucureşti, dar ineficientă

Data publicării:
Intersectie Bucuresti utilaj deszapezire Romprest agerpres 8206399-1
FOTO: Agerpres

ACTUALIZARE 25 IANUARIE, ORA 17.00:


Cel mai mare contract, de aproape 50 de milioane de lei, este al firmei Rebu, care se ocupă de sectorul 4.

În sectorul 6, contractul de deszăpezire a fost atribuit firmei Urban, care câştigă peste 19 milioane de lei.

„E suficient că sunt plătite şi... la vară se topeşte şi zăpada” - este părerea unui bucureştean care s-a chinuit zeci de minute să îşi scoată maşina din grămezile de zăpadă adunate la marginea trotuarelor. Exemplul său nu este însă singular.

Sunt locuri în Bucureşti în care troienele de zăpadă au aproape doi metri înălţime, la cinci zile de când nu mai ninge în capitală. Angajaţii firmelor de salubritate nu au însă un termen până la care sunt obligaţi să vină şi să ridice aceste mormane de zăpadă. Poate doar soarele ne va ajuta să scăpăm de troiene în mod natural.

Până în urmă cu şase ani grămezile de zăpadă erau aruncate în râul Dâmboviţa, acum ar trebui depozitate în gurile de canale colectoare ale Apa Nova.

Pentru modul în care şi-au făcut treaba în această iarnă, toate firmele de deszăpezire au fost amendate cu câte 5000 de lei.

Dan Ceauşescu, director comercial SC Urban SA: „Amenzile respective rămâne să vedem sub ce formă se confirmă sau nu. (Dar dumneavoastra v-aţi făcut treaba?) Da, noi ne-am făcut treaba. La condiiile meteo şi de trafic care au fost...”

Două dintre firmele care se ocupă de deszăpezire sunt în mijlocul unor scandaluri penale. Romprest, responsabilă de sectoarele 1 şi 5, este deţinuta de omul de afaceri Florin Walter. Urmărit internaţional, patronul Romprest este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani. Pentru aceleaşi fapte a fost arestat preventiv săptămâna trecută şi Teodor Florescu, patronul Urban, firma care se ocupă de deszăpezirea din sectorul 6.

Ambii patroni ai societăţilor de salubritate şi deszăpezire sunt acuzaţi că au înşelat statul cu ajutorul firmelor fantomă, deschise pe numele unor persoane fără adăpost.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri