Detalii despre cazul primarului care a murit joi pe scările spitalului din Săveni. Medicul venea doar în alte trei zile

Data publicării:
primar mort

Primarul unei comune din județul Botoșani a murit pe scările spitalului din oraşul Săveni. Edilul era în delegaţie şi i s-a făcut rău. A mers singur la spital, unde a fost consultat de o asistentă pentru că singurul medic de gardă este în concediu.

Primarul din Vorniceni se afla în Săveni ca să rezolve unele probleme ale comunei sale. Pentru că s-a simțit rău, a mers la spitalul din oraș.

Pe ușa de intrare din spitalul de aici de la Săveni este și un afiș pe care scrie: „În perioada 26.06.2019-10.07.2019 activitatea camerei de gardă este închisă”.

Se întâmplă toate acestea pentru că singurul medic ce asigura urgențele aici în acest spital este plecat în concediu.

Nu avem medici care să lucreze în spital, este un singur medic pe interne, care vine numai lunea, miercurea și vinerea în prima parte a zilei, nu avem medici care să facă gărzi și de asta s-a închis serviciul de primire urgență”.

E bătaie de joc, vine lumea ... și pleacă înapoi, bolnavi. Tăiat la un picior, zgâriat, înțepat, te duci la Botoșani și plătești. Bătaie de joc ca acu n-a fost niciodată”.

„Foarte rău, vin de la țară și plătesc mașini, cu copii mici înțepați de albină, umflați și vin aici, pupă ușa și pleacă mai departe că n-au unde să se ducă”.

Spitalul din Săveni funcţionează ca secţie exterioară a Spitalului Judeţean din Botoşani.

Relu Târzioru, primarul orașului Săveni: „Din discuţii pe care le-am avut cu spitalul Mavromati Botoşani, trebuia să asigure o linie de gardă la spitalul din Săveni în aşa fel încât o astfel de dramă, indiferent care ar fi fost persoana, să nu se întâmple”.

Conducerea Spitalului Județean Botoșani nu a prezentat deocamdată nici un punct de vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri