Detalii din ancheta în care preotul Visarion Alexa e acuzat de agresiune sexuală. Ar fi recunoscut că a atins victima în zone intime

Data actualizării: Data publicării:
visarion alexa
Preotul Visarion Alexa este acuzat de agresiune sexuală de către o enoriașă Foto: captură video Digi24

Preotul Visarion Alexa, plasat sub control judiciar pentru agresiune sexuală, și-ar fi atins victima în zonele intime, potrivit precizărilor făcute de procurori pentru Digi24. Incidentul s-ar fi petrecut chiar în timpul spovedaniei.

Potrivit procurorilor de la Parchetul Sectorului 6, „la data de 23.04.2022, prin constrângere și profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra, după ce a procedat la spovedirea acesteia și în timp ce se aflau în altarul de vară din curtea unei biserici din București, a agresat-o sexual pe persoana vătămată prin aceea că a mângâiat-o pe fese, a sărutat-o în urechea dreaptă, i-a pus mâna pe sâni pe deasuăra și pe sub bluză, a introdus mâna în zona vaginului și a atins-o și a mângâiat-o pe aceasta, după care a prins cu putere mâinile persoanei vătămate, le-a îndreptat în zona penisului său șu a început să le frece de penis pe deasupra hainei preoțești, faptă ce întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de agresiune sexuală”.

Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, Visarion Alexa a recunoscut că a atins-o pe victimă în zone intime.

Anterior, avocata sa, Mariana Mihai, declarase că între clientul său și victimă era o relație de prietenie, iar incidentul s-ar fi petrecut în aprilie și nu în biserică. Victima a depus plângerea la poliție în iulie, în ultima zi când putea face acest demers.

„A existat o relație de prietenie de aproximativ 2 ani, deci relația de duhovnic a fost dublată de o relație de prietenie. Partea vătămată recunoaște acest lucru. Dânsa comunica aproape nonstop, noaptea, ziua, cu părintele. Și în această, să zic așa, relație, pe fondul acelei prietenii și abordări personale, a intervenit și acest eveniment, incident, din aprilie 2022”, a declarat sâmbătă avocata Mariana Mihai.

Ea a precizat că relația dintre preot și enoriașă era strict de prietenie și nu a existat o relație mai profundă.

„Aceste aspecte vor fi analizate de procurori și de organele de anchetă”, a adăugat avocata. Mariana Mihai a declarat că victima a depus plângerea pe 20 iulie, în ultima zi în care se putea formula.

Arhiepiscopia București a anunțat că preotul Visarion Alexa va fi suspendat pe perioada în care se desfășoară ancheta care îl vizează.

„Imediat ce Arhiepiscopia Bucureștilor a aflat de acuzația față de părintele Visarion Alexa, s-au început demersurile de anchetă internă în acest caz. Pe toată perioada anchetei, Părintele Visarion va fi suspendat din slujirea clericală”, potrivit Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri