Dezvelire cu scandal a statuii lui Mihai Viteazul, din Sînmartin. Un protestatar şi un jurnalist au fost agresaţi

Data actualizării: Data publicării:
demonstratie protest sinmartin

Incidente în comuna bihoreană Sînmartin, unde zeci de parlamentari PSD au participat la dezvelirea unui bust al domnitorului Mihai Viteazul. Mai mulţi protestatari i-au întâmpinat cu huiduieli, iar un simpatizant social-democrat l-a lovit pe unul dintre demonstranţi. Situaţia tensionată a fost, până la urmă, dezamorsată de jandarmi, care l-au îndepărtat pe agresor. Aceeaşi persoană este acuzată şi că i-a luat telefonul unuia dintre jurnaliştii prezenţi la eveniment.

"- Hei, ce faci? Dai în noi?
- Du-te, domnule, şi stai acolo. Să nu ne îngrămădiţi."

"- V-a lovit un jandarm sau un om din public?
- Nu jandarm, un om de aici, un cetăţean. Eu mi-am ridicat mâinile aşa şi mi-au zis de ce am ridicat mâna asupra lui, că eu sunt de vină", spune un protestatar.

Momentul festiv al dezvelirii bustului lui Mihai Viteazul a fost tulburat de incidente dintre protestatari şi simpatizanţi ai partidului de guvernământ. Un bărbat a fost îmbrâncit, iar unui ziarist i-a fost smuls telefonul din mână.

"- Nu îi dau voie să mă filmeze.
- Eşti Cosmin Bonica.
- Da, stai că te ştiu cine eşti."

"Am înregistrat agresiunea pe telefon. Vă rog să luaţi măsurile legale", le-a cerut jandarmilor Adrian Criş, jurnalist eBihoreanul. "Le vom lua", a venit răspunsul.

O delegaţie de parlamentari PSD, europarlamentari, reprezentanţi ai filialei judeţene a partidului şi ai administraţiei locale au luat parte la dezvelirea bustului lui Mihai Viteazul în Sînmartin. Protestatarii au scandat încă de la început împotriva Partidului Social Democrat.

"Avem dreptul la protest în această ţară, dar am fost trataţi ca nişte prezumtivi infractori. Înainte de a intra în piaţă am fost aşteptaţi de forţele de ordine", a declarat Sebastian Duma, de la organizația Oradea Civică.

După ce manifestanţii au fost izolaţi, ceremonia a continuat cu slujba de sfinţire şi discursurile celor prezenţi. Evenimentul s-a încheiat cu o defilare la care au asistat aproximativ 500 de persoane.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri