Digi24 a vorbit cu oficialii agenției de știri siriene. Informația că Omar Hayssam ar fi fost adus din Irak, infirmată

Data publicării:
omar hayssamcrop3-1

Actualizare 19.20. Directorul agenției siriene de știri SANA a declarat pentru Digi24 că nu a fost contactat de Vocea Rusiei și că nu știe unde a fost Omar Hayssam înainte de a fi adus în România. Mai mult, se pare că generalul sirian citat în articolul postului de radio nici nu există.

__________________

Actualizare 12.10. Contactați de Digi24, reprezentanții agenției siriene de știri SANA au infirmat informațiile publicate pe site-ul postului de Radio Vocea Rusiei. Jurnaliștii de acolo susțineau, citându-l pe directorul agenției siriene de știri, că Omar Hayssam ar fi fost deținut într-o închisoare din Irak și de acolo ar fi fost adus în România.

_____________________

Autorul unui articol postat pe site-ul în limba română al Vocii Rusiei scrie că au luat legătura cu reprezentanți ai agenției de presă de stat din Siria, iar acesștia le-au declarat că, din cunoștințele lor, Omar Hayssam nu ar fi fost în detenție din Siria. Directorul agenției de presă SANA afirma că omul de afaceri condamnat pentru terorism ar fi fost deținut într-o închisoare din Irak și de acolo ar fi fost adus în România.

Pe de altă parte, un general sirian contactat de Vocea Rusiei spunea că a auzit pentru prima dată numele lui Omar Hayssam în momentul în care a fost întrebat de jurnalist despre acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri