Digi24 Braşov îşi începe emisia astăzi, cu jurnalul de la 19.00 prezentat de Luiza Costan

Data publicării:
vedete 20digi24 20bv-38653

Într-un ritm alert Digi24 a continuat să le aducă românilor din nordul, vestul, sudul sau estul țării, prin intermediul stațiilor locale de la Iași, Timișoara, Oradea, Constanța și Craiova știrile corecte, imparțiale și echidistante, știrile esențiale pentru viața telespectatorilor săi.Ete rândul Brașovului să intre în marea familie Digi24. Luni, de la ora 19.00, Luiza Costan prezintă primul jurnal de știri Digi24 Brașov, un jurnal în care esențială este informația corectă și concretă.

Laurenţiu Ţiţei va prezenta "Recrutat în Braşov"
Adrian Susanu va prezenta "Divizia locală"
Mădălina Zamfir va prezenta "Turist acasă"
Digi24 Braşov îşi începe emisia luni
Mircea Vălean va prezenta "Vocile Braşovului"

„Sunt foarte bucuroasă că am ocazia să fac parte dintr-o echipa de profesioniști, chiar în orașul în care m-am născut și am crescut. Am lucrat mai bine de 4 ani în București pentru că am avut impresia că doar acolo se poate face presă la cel mai înalt nivel. Văzând însă ce se întâmplă la Digi24, investițiile făcute, membrii echipei, tehnologia modernă, nu am nici un dubiu că, deși va fi o staţie regională, Digi24 Brașov se va ridica la cele mai înalte standarde. Am întâlnit aici, în echipa mea de acasă, oameni cu o experiență bogată în presă, oameni care știu despre ce vorbesc și cum să-și păstreze imparțialitatea. Am mare încredere în acest proiect, am convingerea că vom aduce un mare plus în presa regională”, spune Luiza.

Echipa Digi24 Brașov a plecat la drum cu dorința de a respecta principiile jurnalismului de calitate, de a nu abdica de la regulile de bază ale profesiei lor, de a nu interpreta realitatea altfel decât este ea, de a nu emite judecăți de valoare.

De luni, Digi24 Braşov devine principala sursa de informație locală pentru românii din centrul ţării, și asta pentru că stația Digi24 este una regională, care emite și în județele Sibiu și Covasna.

„Digi24 Brasov va fi un început nu numai pentru noi, ca redacţie, dar şi pentru peisajul media din Braşov, Sibiu şi Sfântu Gheorghe. Vom încerca să impunem standarde. Pentru asta ne-am impus să facem un jurnalism onest, echilibrat, imparţial. Ne obligă şi posibilităţile tehnice de care dispunem, tehnologia de ultimă generaţie atât ca achiziţie şi prelucrare a imaginii, cât şi ca transmitere a informaţiei. Vedeta Digi24 va fi ştirea”, spune Tiberiu Oprea, producător general Digi24 Brașov.

La Digi24 Braşov ziua de ştiri începe cu jurnalul de la ora 13.00

Pentru telespectatorii Digi24 Braşov este esențial ca aceștia să ştie ce se întâmplă în oraşul lor. La Digi24 știrile nu sunt comentate, Digi24 Brașov prezintă viața reală, cu oameni reali.

De la ora 13.00, timp de 15 minute, Luiza Costan aduce informaţiile din prima parte a zilei astfel încât telespectatorii să afle ce s-a întâmplat în cursul dimineţii, cum se configurează ziua, cum va fi vremea.

Un nou jurnal de ştiri începe la Digi24 Braşov, la ora 16.30, iar la 18.30, în prime time, Luiza Costan prezintă Jurnalul principal al Digi24 Braşov, care cuprinde toate știrile importante care au marcat ziua în curs.

Un sfert de oră de informații este cuprins în jurnalul serii, care va face la ora 21.00, o sinteză a celor mai importante știri din centrul ţării. Pe lângă jurnalele de știri, bine documentate şi echilibrate, telespectatorii vor primi informaţii folositoare pe infotextul Digi24 Braşov legate de starea vremii, amplasarea radarelor, cursul valutar sau preţurile din pieţe.

Digi24 Brașov aduce și o serie de emisiuni utile pentru telespectatori

Principalul talk-show al zilei, „Vocile Braşovului”, este difuzat zilnic, de luni până vineri, de la ora 19:00. Jurnalist cu experiență și voce importantă a comunității, Mircea Vălean va dezbate, împreună cu invitații săi, principalele evenimente ale zilei şi va încerca să ofere răspunsuri la cele mai presante probleme ale românilor din centrul ţării.

Sportul, mişcarea, competiția sunt importante la Digi24 Braşov. În emisiunea Divizia locală, moderată de Adrian Susanu, în fiecare luni, de la ora 20:00, vor fi reprezentate toate ramurile sportive de succes.

 

Pe toţi cei care cred că orașul lor are mai mult de arătat decât își imaginează sau pe toți cei care ar vrea să afle mai multe despre locul căruia îi spun acasă, Mădălina Zamfir îi invită să descopere cum este să fie „Turist acasă”, în fiecare marţi, de la ora 20.00.

"Recrutat în Braşov",un dialog direct şi permanent cu telespectatorii, cu reprezentanţii companiilor, dar şi cu autorităţile

Laurenţiu Ţiţei va prezenta, de luni până vineri, de la ora 16.00,„Recrutat în Braşov”, emisiunea dedicată pieţei muncii.

Despre emisiunea „Recrutat în Braşov”, Laurenţiu Ţiţei spune că este o provocare. „Provocarea să găseşti invitaţii potriviţi, care să le ofere telespectatorilor informaţiile utile, complete şi imparţiale de care au nevoie, pentru ca ei să ia deciziile în cunoştinţă de cauză. Întreaga echipă de jurnalişti de la Digi24 Braşov şi-a asumat obiectivul şi am certitudinea că alături de colegii mei vom reuşi ceea ce ne-am propus. În echipă, nimic nu este prea greu!”, spune jurnalistul.

Prin intermediul emisiunii, telespectatorii Digi24 vor reuşi să descopere că piaţa muncii din zonă este dinamică şi că, în pofida crizei economice, există oportunităţi de care ei pot profita. „Vrem să devenim o punte reală de legătură între cererea şi oferta de pe piaţa muncii, dincolo de limitele instituţionale. Vom prezenta informaţii care să le fie de un real folos atât celor care sunt în căutarea unui job, cât şi celor care vor să facă următorul pas în carieră”, explică Laurenţiu.

El a adăugat că emisiunea este cu atât mai justificată cu cât perioada închiderii coloşilor industriali s-a încheiat, dar Braşovul a rămas un judeţ viu, care are nevoie, în continuare, de specialişti. În zonă au apărut companii multinaţionale importante, care au absorbit un procent important din forţa de muncă disponibilă şi continuă să caute potenţiali angajaţi. „De aceea, vom intra într-un dialog direct şi permanent cu telespectatorii, cu reprezentanţii companiilor, dar şi cu autorităţile, pentru a identifica împreună soluţiile avantajoase”, declară el.

Laurenţiu Ţiţei mărturiseşte că are emoţii pentru prima emisie Digi24 Braşov, dar că este important este ca ele să fie pozitive şi să vină din dorinţa ca totul să iasă foarte bine.Jurnalistul îşi aminteşte şi acum cu plăcere de un interviu cu doctorul Nicolae Olteanu, directorul din anii 2000 al Serviciului de Ambulanţă Braşov.

„Trebuia să discut cu domnul doctor despre dificultăţile pe care le întâmpina instituţia pe care o conducea, în acea perioadă. Era prima dată când eram pus în situaţia de a-i cere informaţii unui om cu mare prestanţă în Braşov. Încă de când am pornit din redacţie aveam emoţii foarte mari. Am ajuns în faţa biroului său şi m-am fâstâcit mai bine de un sfert de oră, înainte de a îndrăzni să bat la uşă. În cele din urmă mi-am făcut curaj şi am intrat. Am avut surpriza plăcută de a vorbi cu un om de mare valoare profesională, care a dat dovadă de o modestie incredibilă şi de profesionalism. A fost, practic, momentul în care emoţiile mele de a intra în dialog cu persoane importante au dispărut şi au fost înlocuite complet de dorinţa de a afla informaţiile de care au nevoie braşovenii”, îşi aminteşte Laurenţiu.

De luni, orașul de sub Tâmpa intră în marea familie Digi24 odată cu lansarea, în Ajun de Sărbători, a celei mai noi stații, cea de la Brașov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri