Digi24 Cluj-Napoca. Problemele de actualitate dezbătute în patru emisiuni și jurnalele de știri  

Data publicării:
platou 4 -1

 

Adrian Ardelean, realizatorul emisiunii „Turist acasă”, difuzată în fiecare marţi, de la ora 20:00, este convins că telespectatorii Digi24 îşi vor redescoperi, cu ajutorul Digi24 Cluj-Napoca, oraşul.

Cel mai inedit loc mi se pare Muzeul Farmaciei din Cluj-Napoca. E un loc în care fiecare exponat are o poveste surprinzătoare. Apoi, Centrul istoric al Clujului este un obiectiv în sine. Străzile, clădirile, bisericile, statuile, monumentele dau acestui centru un aer care are şi ceva romantic, dar şi ceva aşezat, trainic, de piatră. Un al treilea obiectiv ar fi viaţa culturală şi de noapte a Clujului, niciodată plictisitoare”, spune jurnalistul.

Clujul înseamnă şi sport. Performanţă în sport. La Digi24 Cluj-Napoca se vor vedea toţi cei care şi-au dedicat viaţa sportului. Marius Tuhuţ, realizatorul „Diviziei locale”, emisiunea sportivă difuzată la Digi24 Cluj-Napoca în fiecare luni, de la ora 20:00, este mândru de sportul local.

„Sportul clujean are de toate, fotbal, baschet, handbal, rugby, volei, mai toate jocurile de echipă, dar nu numai. Și sporturile individuale sunt foarte bine reprezentate. Judo-ul, halterele, atletismul, au adus Clujului, de-a lungul timpului, nenumărate medalii naționale și internaționale. Divizia locală va fi emisiunea care va promova valoarea și va sprijini performanța, dar care nu va ezita să-i taxeze pe cei care acționeaza în detrimentul sportului românesc”, afirmă Marius Tuhuț.

Clujul are şi voci. Multe, animate, pertinente. La Digi24 Cluj-Napoca, Marius Benţa ascultă, de luni până vineri, de la 19:00, „Vocile Clujului”.

„Clujenii - împreună cu telespectatorii din judeţele învecinate - vor putea vedea la Vocile Clujului o analiză zilnică a subiectului principal aflat pe agenda publică a locuitorilor din zonă. Vom invita oameni care vor duce subiectele în profunzime, ne vor ajuta să înţelegem de ce se întâmplă lucrurile asa cum se întâmplă. Din fericire pentru noi, Clujul e un mare oraş universitar, iar asta înseamnă că, în afara de autorităţi şi de politicieni, există deja un număr suficient de mare de analişti şi comentatori care pot veni atât cu o privire critică cât şi cu una constructivă asupra problemelor pe care le are regiunea în diferite domenii”, spune Marius Benţa.

Clujul are şi o extrem de activă piaţă a forţei de muncă. Narcisa Chiorean, realizatorul emisiunii „Recrutat în Cluj”, emisiunea difuzată la Digi24 Cluj-Napoca, de luni până vineri, de la 09:30, promite că va urmări îndeaproape dinamica forţei de muncă în Cluj.

„În Cluj se trăiește bine, cred că cel mai bine din țară după București, și sper să nu exagerez când spun asta. De pildă, aici rata șomajului este foarte scăzută comparativ cu alte județe. Vorbim de un procent de 4%, ceea ce e foarte bine pentru piața muncii în acest moment. De asemenea, un alt plus constă în faptul că trăim în județul cu cea mai mare ofertă de locuri de muncă, peste 1.400 de posturi, conform ultimelor date ale Agenției Județene pentru ocuparea Forței de Muncă, urmat de București și Iași. Totuși, aici cele mai multe oferte vin în continuare din direcția IT. Practic, de câțiva ani, IT-ul domină piața muncii în Cluj. Și ne putem mândri cu asta, pentru că suntem centrul IT al României, conform specialiștilor în domeniu, spune Narcisa Chiorean.

Clujul va avea, din această seară, ştiri. Ştiri corecte, echidistante, concrete. Ştirile Digi24, actualitatea în direct, care va ajunge direct în casele telespectatorilor Digi24 Cluj-Napoca. În fiecare dimineaţă, de la 06:30, Cătălin Vlăsceanu deschide ziua de ştiri.

„Sunt sigur că cetăţenii clujeni se vor îndrăgosti de Digi24 Cluj-Napoca. Este o televiziune de ştiri complet diferită faţă de ce oferă piaţa mass-media în momentul de faţă. Clujenii sunt oameni culţi, pretenţioşi, fără înclinaţii către can-can şi senzational, iar Digi24 Cluj-Napoca este exact ceea ce le lipsea. Pe lângă ştiri care îi ă şi îi afectează în mod direct – din domeniul eveniment, administrativ, politic, sportiv etc. – clujenii vor beneficia de vasta experienţă în domeniu a colegilor de la departamentul programe”, spune prezentatorul jurnalelor Digi24 Cluj-Napoca de la orele 06:30, 07:30, 08:30 și 13:00.

Mariana Pop, prezentatoarea Jurnalului inaugural de la Digi24 Cluj-Napoca, recunoaște că are emoții.

„Categoric, am. Dar aceleaşi emoţii ştiu că le au şi colegii mei. Tot ceea ce vor vedea telespectatorii este munca tuturor colegilor mei: a reporterilor, a operatorilor, a editorilor de imagine, a tehnicienilor, a producătorilor şi a realizatorilor de emisiuni. Fiecare a avut bucăţica lui, pe care şi-a pus semnătura. Prezentarea în direct a jurnalului de lansare, la ora 19.00, va fi pentru mine asemeni unui zbor până la cer şi înapoi, încărcat cu multă adrenalină”, spune Mariana Pop.

Mariana Pop va prezenta, de luni până vineri, jurnalele de ştiri ale orelor 16:30, 18:30 și 21:00.

Digi24 Cluj-Napoca îşi începe emisia în această seară, de la ora 19.00, cu un Jurnal de ştiri prezentat de Mariana Pop.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri