Digi24 marchează ziua de doliu naţional. Un banner de mulţumire pentru omenia din Muntenegru va fi depus la locul tragediei

Data publicării:
cover fb muntenegru

Curaj. Empatie. Solidaritate. Sunt valori despre care credem, uneori, că s-au pierdut. Când reapar, în momente de mare cumpănă, înţelegem că sunt singurele gesturi care îi unesc cu adevărat pe oameni, indiferent din ce parte a pământului sunt.

Compasiune. Prezenţă. Sunt cuvinte care definesc reacţia muntenegrenilor în fața accidentului devastator de lângă Podgorita. Au coborât în prăpastie, fără să aştepte echipele de intervenţie, cu gândul că dacă cineva mai trăieşte, trebuie ajutat pe loc, pentru că fiecare clipă este preţioasă. Au reacţionat de parcă rudele şi prietenii lor s-ar fi aflat în nenorocire şi nu nişte străini. Au cărat răniţii pe umerii lor şi i-au dus cu maşinile lor la spital. Au stat la rând ca să doneze sânge. Nechemaţi. Dezinteresat. Motivaţi doar de conştiinţa lor şi de preţuirea vieţii celorlalţi. Şi, mai ales, au vrut să rămână anonimi, aşa cum apar şi rămân gesturile înălăţtoare care fac diferenţa dintre viaţă şi moarte.

În programele de știri de astăzi Digi24 va reflecta momentele care marchează ziua de doliu național și va vorbi despre oamenii care i-au ajutat pe românii răniți să iasă din autocar și să ajungă la spital, adevărați îngeri pentru cei câteva zeci de români răniți și prinși între fiarele autobuzului.

Corespondentul Digi24, Gerhald Ernst se află în Muntenegru de 3 zile, este printre primii jurnaliști care au ajuns la locul tragediei. El a relatat detalii de la locul cumplitului accident , a coborât în prăpastie, a urmărit tragicul eveniment, a fost impresionat de solidaritatea muntenegrenilor, de profesionalismul medicilor, de dăruirea lor, de reacţia lor rapidă, de faptul că au venit duminică în spital din ziua liberă şi nu au mai plecat trei zile.

Gerhald Ernst va urmări, pe parcursul întregii zile, evenimentele din Muntenegru și va depune, la locul tragediei, un banner prin intermediul căruia România mulțumește celor din Muntenegru pentru omenia de care au dat dovadă.

Pe parcursul întregii zile ecranul Digi24 va fi marcat de 2 dungi negre, în semn de doliu naţional, în memoria românilor care și-au pierdut viața în tragicul accident de lângă Podgorica. Digi24 marchează astfel, cu decență, ziua de doliu național.

Citiţi şi

Medic din Muntenegru: L-am sunat pe Mitropolitul nostru să se roage pentru români


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri