Digi24 Timişoara, primul an de emisie, cu reportaje în exclusivitate, ştiri regionale şi promisiuni respectate

Data publicării:
echipa digi 1

Marți, 25 iunie, postul regional al Digi24 împlinește primul an de existență, primul an de reportaje transmise în direct din inima Banatului, primul an de implicare directă în viața comunității, primul an de informații livrate corecte telespectatorilor.

Echipa Digi24 Timișoara, din care fac parte 40 de profesioniști, reporteri, prezentatori, moderatori, operatori, regizori, editori și producători, a reușit, în doar 365 de zile, să ridice jurnalismul local la cel mai înalt nivel și să devină un etalon de profesionalism în presa din regiune.

După un an, putem spune că am reușit să respectăm promisiunile pe care le-am făcut telespectatorilor în prima zi de emisie. Digi24 Timișoara s-a aflat în mijlocul comunității. A transmis informațiile cu adevărat importante pentru telespectatori. Am ales subiectele pe care le-am tratat in jurnalele de știri și în emisiunile Digi24 Timișoara, punându-ne în locul celor care ne privesc. Am încercat să aducem în prim plan teme legate de nevoile de zi cu zi ale oamenilor: educația copiilor, oportunități de afaceri, locuri de muncă, posibilități de petrecere a timpului liber. În primul an, nu am fost indiferenți la lucrurile care au afectat în mod negativ viața comunității”, spune Bujor Popa, producătorul Digi24 Timișoara.

În urmă cu un an, Digi24 Timișoara și-a luat un angajament, să respecte principiile jurnalismului de calitate: corectitudine, imparţialitate, obiectivitate, respect pentru adevăr și promovarea valorilor din toate domeniile.

„Reporterii Digi24 Timișoara au relatat despre proiecte lăsate de izbeliște de autorități - strada din Timișoara care se spală singură; parcările ecologice, transformate în bălți cu noroi; fabrica de decoruri inaugurată cu mare fast, dar pe care este pus lacătul. Am relatat despre lucrările de mântuială făcute de cei care au construit tronsonul de autostrada dintre Arad și Timișoara. Digi24 Timisoara a scos la iveală risipa din domeniul medical. Investiții de milioane de euro la Institutul de Boli Cardiovasculare, un palier întreg și săli de operație, care stau nefolosite de mai bine de doi ani, deoarece nu există aparatură. În același timp, pacienții stau pe listele de așteptare. Reporterii Digi24 Timișoara au arătat, în premieră, cum, la fiecare ploaie, aceeași investiție este afectată de infiltrații, din cauza lucrărilor prost făcute. Sunt doar câteva dintre materialele cu care echipa Digi24 Timișoara se poate mândri la un an de emisie, mărturiseste Bujor Popa.

Alături de o echipă de profesioniști în televiziune, producătorul general al Digi24 Timișoara a reușit să aducă în prim plan, în cadrul campaniei Raport de țară, povești de succes si oameni care au realizat lucruri importante, atât pentru ei, cât și pentru comunitate.

Campania “Raport de țară” a fost un bun prilej pentru noi de a descoperi pentru telespectatori oameni interesanți, locuri și obiceiuri minunate, din partea de vest a țării. A fost un an solicitant pentru echipa Digi24 Timișoara. Nu au lipsit momentele tensionate, epuizante, emoțiile. Zile care parcă nu se mai terminau. S-au vărsat și lacrimi. Uneori, chiar în direct, din cauza unui text scris cu prea mult suflet, alteori, din cauza tensiunii existente, în mod normal, într-o redacție de știri. Oboseala, stresul, neînțelegerile profesionale sunt uitate, toate, atunci când te așezi în fața televizorului și ai satisfacția lucrului bine făcut. Mi-ar place să cred că, după un an, telespectatorii ne percep ca fiind de partea lor, de partea adevărului”, concluzioneaza Bujor Popa.

În zi aniversară, marti, 25 iunie, Digi24 Timișoara a pregătit un program cu ediții speciale ale emisiunilor Turist acasă”, „Vocile Banatului”, „Divizia Locală”, „Recrutat în Timișoara” și „Minunatele aventuri ale navetistului bănățean”. În cadrul Jurnalelor de știri, telespectatorii Digi24 vor fi martorii principalelor momente ale primului an de Digi24 Timișoara.

Pe tot parcursul zilei de marți, 25 iunie, la împlinirea primului an de existență al Digi24 Timișoara, stația regională din Banat le va prezenta telespectatorilor evoluția postului de televiziune de la primul minut de emisie până în prezent și va vorbi despre impactul pe care Digi24 Timișoara l-a avut asupra comunității locale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri