DigiVOX. Ce spun clujenii despre proiectul de exploatare de la Roșia Montană

Data publicării:
cluj

„În nici un caz nu cred că ar trebui să se facă. Mi se pare că e o trădare completă a tot ceea ce înseamnă să fii român şi a tot ceea ce înseamnă interesul individului în ţara asta”, spune un tânăr din Cluj.

„Cu siguranţă nu. Mai ales cu cianură în nici un caz, eventual metode mai tradiţionale, care să nu polueze şi să nu afecteze mediul”, consideră o tânără.

„Sunt foarte împotriva proiectului la Roşia Montană pentru că, cred că distruge ecosistemul natural într-o arie foarte interesantă şi prezervată în Europa şi trebuie oprit”, susține un cetățean italian.

Nu, nu sunt de acord cu asta pentru că foarte mulţi ar avea de suferit, chiar dacă unii ar avea de câştigat pe moment”, afirmă o altă tânără.

„Să rămână aşa cum este. Să lase ţara asta, să nu-şi bată joc de ea, că şi-o bătut destul”, spune un bătrân.

„Nu sunt chiar de acord cu exploatările de la Roşia Montană, nu-s chiar aşa de vehement ca şi ceilalţi. Nu-s de acord cu faptul că într-adevăr o să se polueze acolo, o să se distrugă vestigii istorice foarte importante şi rare. Numai că, sincer să fiu, asemenea exploatări se fac şi în alte părţi din România şi în alte părţi din lume, inclusiv în ţări considerate de noi foarte civilizate, precum Suedia, Finlanda”, este de părere un tânăr.

Avem şi noi aceeaşi problemă în Statele Unite şi este o problemă groaznică. Oamenii distrug pământul şi frumuseţea pământului în încercarea de a obţine minereuri şi resurse. Cred că, deşi e bine să ajutăm economia, acest lucru trebuie făcut în aşa fel încât să nu distrugem pământul şi să păstrăm frumuseţea mediului înconjurător. Sper ca poporul român şi cel canadian să coopereze în găsirea unei soluţii non-distructive”, afirmă un cetățean american.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri