Digivox. Ce spun locuitorii din Alba Iulia despre proiectul de exploatare de la Roșia Montană

Data publicării:
alba iulia - intrare cetate-lp

„Sunt de acord pentru locurile de muncă, bunăstarea oamenilor din munţii Apuseni, mină. La Baia de Arieş o fost care s-o lucrat cu cianuri şi n-o murit nimeni din cianuri. Nu văd care ar fi marele pericol la Roşia Montană cianura”, a susținut un bărbat.

„Zona aceea este o zonă moartă. Oamenii nu au ce să mănânce, nu au servicii şi eu consider că ar trebui să se deschidă mina şi să se exploateze”, este de părere o femeie.

„Nu sunt de acord cu exploatarea de minereu de la Roşia Montană din cauză că se distruge o parte din bunul ţării. Şi este un abuz din partea firmei de exploatare. Mi se pare normal ca dacă tot s-ar exploata să se facă de către o firmă românească şi toţi să revină în ţară să fie locuri de muncă pentru oamenii români”, a afirmat un tânăr.

Nu sunt de acord cu proiectul Roşia Montană pentru că nu se ţine cont de interesele naţionale, pentru că consider că toate bogăţiile României trebuie să fie a românilor şi trebuie exploatările, dacă chiar se vor face să se facă în nişte condiţii în care să nu afecteze generaţiile viitoare şI pentru că avem şi noi un cuvânt de spus”, a spus o locuitoare din Alba Iulia. 

Dacă sunteți martorul unui eveniment inedit și doriți să îl împărtășiți telespectatorilor noștri, ne puteți scrie pe adresa digivox@digi24.ro. În cazul în care aveţi filmări sau imagini surprinse, vă invităm să le trimiteţi la secţiunea DIGIVOX.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri