DIICOT a destructurat o grupare care trafica minore. Tinerele erau duse în Suedia și obligate să se prostitueze

Data publicării:
ofiteri diicot politisti
Ofițeri DIICOT. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare infracțională, specializată în trafic de persoane și trafic de minori. În urma activităţilor desfăşurate, o persoană a fost reținută pentru 24 de ore, iar faţă de alta a fost dispusă măsura controlului judiciar.

La data de 30 septembrie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bacău şi 4 mandate de aducere. În urma activităţilor desfăşurate, au fost ridicate mai multe documente cu valoare probatorie, 250 de euro şi două telefoane mobile.

Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că, în cursul anului 2018, mai multe persoane, membri ai aceleiași familii, organizați sub forma unei antreprize cu roluri și atribuțiuni bine stabilite, derulate în scopul obținerii de venituri ilicite, ar fi desfășurat activități de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Astfel, membrii grupării ar fi racolat, de pe teritoriul României, și transportat, în mai multe țări din UE, mai multe tinere, pe care le-ar fi obligat să practice prostituția în folosul lor.

Tinerele ar fi reclamat faptul că au fost exploatate sexual prin obligarea la practicarea prostituției, fiind transportate pe teritoriul Suediei unde, prin amenințări și acte de agresiune repetate, au fost obligate să practice prostituția.

Acestora li s-ar fi reținut actele de identitate și li s-ar fi aplicat corecții fizice.

Sunt investigate infracţiuni de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, influențarea declarațiilor şi spălare de bani

În urma acțiunii, 4 mandate de aducere au fost puse în aplicare, o persoană a fost reţinută pentru 24 de ore, iar faţă de alta a fost dispusă măsura controlului judiciar. De asemenea, mai multe persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bacău, în vederea continuării cercetărilor.

Față de persoanele în cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, influențarea declarațiilor şi spălare de bani.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operaţiuni Speciale, iar în activități au fost angrenați și specialiști din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Bacău.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri