DIICOT are un dosar penal pentru mai mulţi cetăţeni unguri, după declaraţii cu caracter revizionist şi separatist

Data publicării:
dosare instanta crop mediafax-11

Pe rolul Serviciului de prevenire şi combatere a infracţiunilor de terorism şi a celor contra siguranţei statului se află în curs de soluţionare un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de mai multe persoane, sub aspectul acuzaţiei privind săvârşirea infracţiunii de 'acţiuni împotriva ordinii constituţionale' prevăzute de art. 397 Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal”, se arată într-un comunicat al DIICOT, citat de Mediafax.

În cauză, precizează DIICOT, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2013-2014, pe teritoriul României, cu ocazia mai multor manifestări ce au vizat promovarea Alianţei Tinerilor de Dreapta - Mişcarea pentru o Ungarie mai bună, au fost făcute declaraţii cu caracter revizionist şi separatist, contrare ordinii constituţionale.

Precizările DIICOT vin după ce purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a anunţat că autorităţile române au decis nepermiterea intrării în ţară a unor cetăţeni ungari din patru formaţiuni, inclusiv Jobbik, urmând să fie făcute demersurile necesare pentru ca aceştia să fie declaraţi indezirabili.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri