Din 2013, copiii vor putea fi înscrişi în clasa pregătitoare la orice şcoală

Data publicării:
2411 20inscrieri 20scoli-35036

Părinţii vor putea depune dosarele copiilor la instituţiile pe care le aleg, fără să mai urmeze cele patru etape de înscriere folosite anul acesta. Metodologia urmează să fie finalizată în februarie. În martie ar urma să înceapă înscrierea, iar în mai cererile vor fi aprobate.

"Cred că este foarte important să rezolvăm din timp mai multe situaţii care în acest an şcolar au bulversat sistemul de învăţământ. O primă problemă vizează înscrierile în clasa pregătitoare. Vom reveni la situaţia din 2011, când a existat o singură sesiune de înscrieri în ciclul primar. Aşadar, pentru anul şcolar 2013-2014, înscrierile vor avea loc în luna martie, într-o singură etapă, iar consiliile de administraţie vor analiza cererile din partea părinţilor care vin din alte zone decât cele adicente unităţii de învăţământ", a declarat Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Acesta a mai spus că, în ceea ce priveşte locaţia în care va funcţiona clasa pregătitoare, respectiv în şcoală sau în grădiniţă, decizia va aparţine consiliului de administraţie al şcolii şi a autorităţii locale.

Înscrierile pentru anul şcolar 2012-2013, care au avut loc în patru etape, au provocat, în primăvară, nemulţumiri din partea multor părinţi care doreau să-şi înscrie copii la altă şcoală decât cea din apropierea domiciliului. Unii părinţi au ales să-şi schimbe domiciliul, pentru a-şi creşte şansele de a înscrie copilul la şcoala dorită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri