Din cauza ploilor abundente, locuitorii din Caransebeș nu au apă potabilă

Data publicării:
apa2

Apa e maronie şi plină de impurităţi de marţi. Şi nu e prima oară când, după ploaie, apa de la robinet nu mai e bună, spun localnicii.

Viorel Pădureanu, localnic: Am adunat niște apă și s-a lăsat niște tulburență jos, practic era mâl, semn că filtrele nu au funcționat, sau procesul tehnologic nu e cel adecvat.

Aproape 18.000 de persoane din Caransebeș sunt în aceeași situație:

- Dacă pui o cratiță și o lași două minute să se așeze, deasupra iese ceva negru.

- Maro... maro, deci m-ați înțeles, nu mai e nevoie de explicații...

- De câte ori plouă, știm că vine apa tulbure, spală toate malurile de unde vine și așa se face.

Potrivit reprezentanților firmei distribuitoare de apă, staţia de tratare din Caransebeş nu face faţă apei mult prea tulburi.

Deci minimul acceptat, legiferat în România, este de cinci. Și a fost de 205, turbiditatea. Deci stația este proiectată să trateze, deci să trateze, stația cea veche, dar nu în aceste limite, care sunt anormale”, spune Dan Petrescu, director executiv AquaCaraș.

Deocamdată, oamenii beau apă din fântâni sau o cumpără, îmbuteliată.

„Noi avem în fiecare cartier una sau două fântâni, cu foraj de mare adâncime, cu apă potabilă”, spune Ioan Marcel Vela, primarul din Caransebeș.

Reprezentanții Direcței de Sănătate Publică Caraș Severin le recomandă localnicilor să nu deschidă robinetul în această perioadă.

„Simptomele, e normal, care pot să apără sunt tulburări digestive, de la grețuri, sau până la scaune diareice repetate”, spune Dragoș Luca, directorul Direcției de Sănătate Publică Caraș Severin.

În prezent, în Caransebeș e în lucru o nouă stație de tratare a apei, cu tehnologie modernă. Banii vin de la Uniunea Europeană.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri