Din cauza restricțiilor de circulație, sute de tiruri au fost blocate la granița cu Ungaria

Data publicării:
26032013 20vama 20tiruri-57011

În Ungaria, vehiculele de peste 7 tone nu au putut circula aproape 24 de ore pe autostrăzile 6 şi 7. În jur de 700 de camioane, printre care şi multe româneşti, au fost trase pe dreapta.

„În oraşul Budaors şi în parcarea unui supermarket din localitate sunt oprite în jur de 30-40 de camioane pentru că este interzisă circulaţia maşinilor mai grele de 7,5 tone. Nu se poate circula deloc spre autostrada către Budapesta. În afară de camioane maghiare, aici sunt blocate camioane din Ucraina, Slovenia, Slovacia, Polonia şi România”, realtează corespondentul Hir TV.

Autorităţile ungare au anunţat că şoferii au primit hrană şi băuturi calde. Restricţii pentru circulaţia camioanelor au existat şi pe autostrăzile M5 şi M3, către Serbia şi România. Acestea au blocat cele mai importante vămi dintre noi şi maghiari. Coada de tiruri de la Nădlac a atins chiar şi 10 kilometri, iar cea de la Borş, aproape 5 kilometri.

„Eu trebuia mâine să ajung în Germania”, spune un conducător auto, care consideră că nu mai e nicio șansă să ajungă.

„Ne încurcă foarte mult, pentru că stăm aici şi pierdem cursa. Şi ce facem cu sărbătorile ce vin... Stăm pe drumuri”, spune un alt șofer.

Oamenii s-au plâns că, ore în şir, nu au primit suficiente informaţii despre ce se întâmpla în Ungaria.

„Nu ştim ce se întâmplă. Auzim tot felul de chestii prin staţii. Că-i închisă Slovenia. Eu mă duc în Italia. Da, efectiv, să vină cineva să ne spună ce se întâmplă, nu ştim nimic. Habar n-am”, susține un șofer.

Chiar şi după ridicarea restricţiilor de circulaţie în Ungaria, autorităţile spun că traficul în vămile vestice va reveni la normal abia spre dimineaţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri