Dinel Staicu a fost eliberat din penitenciar. El va fi judecat în stare de libertate

Data publicării:
1202 20dinel 20staicu-48939

Cu puţin înainte de ora 21.00, poarta penitenciarului Rahova s-a deschis, iar Dinel Staicu a ieşit, liber după aproape doi ani. Fostul finanţator al Universităţii Craiova şi-a susţinut şi acum nevinovăţia.

„Eu sunt un luptător! Am o rugăminte: să nu mai afişaţi pe post prejudiciul acela de 11 milioane de euro. Dacă era un singur euro nu mi-ar fi dat drumul. Expertiza este că nu există niciun prejudiciu”, a spus Dinel Staicu.

Primul său drum a fost la secţia de poliţie, ca să anunţe că a fost eliberat.

Magistraţii au decis că Dinel Nuţu, fost Staicu, poate fi judecat în libertate. Fostul finanțator al clubului Universitatea Craiova are însă are interdicţia de a părăsi ţara. Pe lîngă aceasta, magistrații i-au impus și alte obligații: de exemplu, să se prezinte la instanță sau la poliție ori de cîte ori este convocat, să nu dețină armament și să ceară permisiunea judecătorilor înainte să-și schimbe adresa.

În noiembrie 2007, Dinel Staicu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în calitatea sa de preşedinte al Societăţii de Investiţii Financiare Oltenia. Staicu era acuzat că ar fi prejudiciat bugetul Transgaz Mediaş cu mai bine de 11 milioane de euro.

Omul de afaceri a fost judecat în libertate până în primăvara anului 2011, când procurorii au obținut un mandat de arestare. Măsura a fost luată pentru că inculpatul a fugit din ţară, după ce a fost condamnat definitiv pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor. Ca să scape de închisoare, omul de afaceri și-a schimbat numele din Staicu în Nuțu. Cu toate acestea, el a fost prins după doar o săptămînă de căutări.

Prima sa condamnare a fost între timp anulată, însă inculpatul a rămas după gratii, arestat în dosarul fraudării companiei Transgaz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri