Sari la conținut
News Alert

Dineu regal în cinstea Principelui Nicolae

„Faţa mea mă doare foarte mult. Am început să sărbătoresc ziua mea, jubileul meu, sâmbătă, şi am râs şi am zâmbit destul de mult”, a declarat sărbătoritul.

În ziua celei de-a 30-a aniversări, Principele Nicolae a vrut să fie înconjurat de oameni apropiaţi. Aşa că, la dineul organizat împreună cu Principesa Margareta şi Principele Radu, şi-a invitat prietenii din liceu şi din facultate. Printre cei aproape 100 de invitaţi s-au numărat şi colaboratori din toată lumea, dar şi oaspeţi cu sânge albastru.

„Îl ştiu pe bunicul lui, care ne-a vizitat de multe ori în Serbia. E un sprijin pentru familia noastră şi abia aştept să îl cunosc pe nepot”, a declarat Principele Alexandru al Serbiei.

După o recepţie în Sala Regilor, invitaţii au fost conduşi în Sufrageria Mare a Palatului Elisabeta, unde îi aştepta masa regală - flori şi lumânări albe, tacâmuri de argint, farfurii inscripţionate cu însemnele Casei Regale şi un meniu special, ales chiar de Principele Nicolae.

Meniul a constat în salată de crudități cu coacăze roșii, piept de rață afumat, somon cu garnitură de piure de conopidă și mazăre și prajitură aniversară, a explicat Sandra Gătejeanu, directorul de protocol.

De ziua lui, Principele Nicolae a primit cadouri simbolice de la invitaţii săi.

Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic Român, i-a adus o minge de rugby, semnată de toţi jucătorii echipei naţionale.

„Am adus o mică sculptură făcută pentru Alteța Sa. E un rinocer cu câteva cărți în spate și cărțile simbolizează și toate activitățile caritabile pe care le face prințul pentru promovarea cititului în rândul copiilor”, a explicat Ioana Petrescu, fostul ministru al finanțelor.

În zilele următoare, Principele Nicolae va pleca din Bucureşti, alături de invitaţii lui, într-o călătorie prin ţară, prin care vrea să le prezinte acestora frumuseţile României.