Directorul APIA Cluj, căutat cu scafandri în lacul Beliș

Data actualizării: Data publicării:
lacul belis

O operaţiune de căutare cu scafandri se desfășoară, duminică, pe Lacul Beliş, din judeţul Cluj. Scafandrii caută, încă de sâmbătă seară, un bărbat care ar fi dispărut în apele lacului. Ar fi vorba despre directorul APIA Cluj. Salvatorii au găsit pe lac barca acestuia, în care erau mai multe bunuri personale, printre care ochelarii de soare şi telefonul mobil.

ACTUALIZARE.  Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune, legat de cazul directorului APIA Cluj, Adrian Zaharia, căutat de sâmbătă seară, după ce ar fi căzut dintr-o barcă în Lacul Beliş, că speranţele ca acesta să fie găsit în viaţă sunt foarte puţine. „Din informaţiile pe care le am, acum nu mai este vorba despre salvarea unei vieţi, ci despre găsirea unui cadavru”, a declarat, duminică, la Antena 3, ministrul Daea.

„Este un eveniment tragic (...) Din informaţiile pe care le am, acum nu mai este vorba despre salvarea unei vieţi, ci despre găsirea unui cadavru”, a afirmat ministrul Agriculturii.

El a spus că directorul APIA Cluj se afla sâmbătă la o cabană de pe malul Lacului Beliş împreună cu alte trei persoane, iar timp de mai multe ore s-a plimbat cu acestea cu barca pe lac, după care au revenit la cabană. La scurt timp, Adrian Zaharia a luat barca şi a plecat din nou, singur, la o plimbare pe lac.

 

Adrian Zaharia, în vârstă de 40 de ani, este director al APIA Cluj din ianuarie 2013. Corpul de control al Ministerului Agriculturii a făcut mai multe verificări la APIA Cluj, în ultimii ani, din cauza plângerilor unor angajaţi ai instituţiei.


Scafandri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, alături de pompieri din Cluj, îl caută pe directorul APIA Cluj, Adrian Zaharia, care ar fi căzut dintr-o barcă în Lacul Beliş, în apropiere de baraj.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Andrei Biriş a declarat, duminică, pentru Digi24 că un apel la numărul de urgenţe 112 a anunţat sâmbătă seara dispariţia unui bărbat de 40 de ani care s-ar fi aflat cu barca pe Lacul Beliş. „Căutările au fost reluate în cursul dimineţii, începând cu ora 6:30. Au fost scafandrii de la ISU Arad, care au ajuns la locul incidentului şi au început căutările sprijiniţi de câte două bărci ale ISU Cluj, dintre care una dotată cu un sonar. În acest moment sunt făcute acţiuni pentru a cartografia fundul lacului în zonele unde a fost indicat că a fost văzută prima dată barca învârtindu-se în gol. În jurul orei 22:30 am primit un apel de la un trecător care a văzut o barcă care se învârtea în gol, fără cârmaci, în apropierea Barajului Beliş”, a precizat Andrei Biriș.

„Problema cea mai mare este faptul că în acea zonă apa este foarte adâncă, până la circa 70 de metri adâncime, ceea ce reprezintă probleme dificile pentru scafandri”, a declarat la Digi24 prefectul județului Cluj, Aurel Cherecheș.

Potrivit presei locale, bărbatul căutat ar fi Adrian Zaharia, directorul APIA Cluj, care deţine o proprietate în zona Lacului Beliş. În barca bărbatului, echipajele de intervenţie au găsit ochelarii de vedere, telefonul mobil, haine, vesta de salvare, dar şi mai multe sticle de alcool, goale, scrie News.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri