Directorul CE Oltenia, îmbrâncit la un protest al minerilor. Angajații se tem pentru locul de muncă

Data publicării:
director

Două sute de oameni cu fluiere şi pancarte au ieşit să protesteze, pentru că, spun ei, conducerea Complexului Energetic Oltenia nu respectă contractul colectiv de muncă.

Directorul, cel încercuit de mineri la protest, a spus acum o lună că 600 de oameni vor fi disponibilizaţi în acest an. Mai mult, deşi contractul colectiv prevede că cei concediaţi trebuie să primească 16 salarii compensatorii, din cauza lipsei banilor el a declarat că vrea să le dea doar şase salarii. În mijlocul protestatarilor cel care conduce Complexul Energetic Oltenia a spus că niciun om nu va fi disponibilizat.

„Nu se pune problema să își piardă cineva (locul de muncă – n.r.). Am venit să văd ce vor. După cum ați văzut, nu știu să spună ce vor”, a spus Laurențiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia.

Oamenii se tem însă că îşi vor pierde locul de muncă. Tot teama i-a făcut pe unii dintre ei să vină cu cagule. Angajaţii spun că n-au primit nici primele de vacanţă prevăzute în contract.

„Nu este vina noastră, a celor care muncim pentru situația grea. Este vina lor, a celor care conduc”, a spus unul dintre protestatari.

Oamenii sunt hotărâţi să iasă în stradă până când li se va accepta renegocierea contractului colectiv de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri