Directorul cotidianului Le Monde, Erik Izraelewicz, a murit subit

Data publicării:
1-35796

„Erik s-a simţit rău după-amiază târziu, în redacţie. A primit îngrijiri medicale, iar apoi a fost internat la spitalul Salpêtrière, unde a murit la începutul serii”, a anunţat Louis Dreyfus, preşedintele-director al grupului Le Monde. Dreyfus nu a furnizat informaţii privind cauza decesului.

Specialist în economie, Erik Izraelewicz îndeplinea şi funcţia de vicepreşedinte al consiliului de monitorizare a săptămânalelor Télérama şi Courrier international. Înainte de a prelua conducerea publicaţiei Le Monde, a coordonat activităţile redacţiilor a două publicaţii economice franceze - Les Echos şi La Tribune.

Doctor în economie şi absolvent al Centrului de Formare pentru Jurnalişti, Erik Izraelewicz şi-a început cariera la săptămânalul L'Expansion. În 1985, a participat la înfiinţarea cotidianului La Tribune. A ajuns la Le Monde în 1986, pentru care a scris aproape 15 ani. A coordonat activitatea secţiei economice, apoi a fost corespondent de la New York şi ulterior redactor-şef.

Din 2000 până în 2008 a ocupat funcţii de conducere în cadrul publicaţiei Les Echos, apoi a revenit la La Tribune în funcţia de director.

„Franţa a pierdut un jurnalist de mare talent, respectat de toată lumea”, a transmis preşedintele francez Francois Hollande într-un comunicat. „Un economist reputat, profesionist renumit, om exigent şi generos”, l-a evocat preşedintele, exprimându-şi profunda tristeţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri