Directorul SRI a fost chemat la discuții în Parlament pe tema situației de securitate de pe flancul de est al NATO

Data actualizării: Data publicării:
Eduard Hellvig
Eduard Hellvig, directorul SRI.Foto: sri.ro

Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Eduard Hellvig, este invitat, marţi, la şedinţa Comisiei parlamentare comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, pentru discuţii despre situaţia de securitate din zona extinsă a Mării Negre şi de pe Flancul Estic al NATO, a informat, luni, pentru Agerpres, preşedintele comisiei, senatorul Cristian Chirteş.

Președintele comisiei, senatorul Cristian Chirteş, a precizat, pentru Agerpres, că şedinţa urmează să aibă loc la ora 13,30.

Potrivit unui comunicat transmis săptămâna trecută Agerpres, parlamentarii din comisie au decis să invite conducerea SRI pentru a fi informaţi cu privire la evoluţiile actuale de securitate la graniţa Ucrainei şi asupra aspectelor de interes pentru România.

„Am trimis o invitaţie conducerii Serviciului Român de Informaţii să participe la şedinţa comisiei noastre de săptămâna viitoare. Parlamentarii din comisie doresc să fie informaţi cu privire la situaţia din proximitatea Ucrainei şi din zonă. Au avut întâlniri pe problematica ucraineană şi Comisiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale Senatului şi Camerei Deputaţilor cu ministrul Apărării. În fiecare zi, apar noi situaţii şi fiecare dintre parlamentarii din comisia noastră are întrebări pentru conducerea SRI”, declara senatorul Cristian Chirteş.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri