Directorul SRI: Grupuri anarhiste vor deturnarea protestelor de la Universitate

Data publicării:
sigla SRI mediafax-1

Primesc și eu informații de la servicii, dar nu pot să comentez. Ce v-a spus șeful SRI este arhisuficient”, a comentat ulterior și premierul Victor Ponta, răspunzând jurnaliștilor care aveau întrebări pe tema declarațiilor făcute de George Maior.

George Maior a mai spus că Serviciul Român de Informații a furnizat, din 1990 până în prezent, peste 500 de note informative, de care au beneficiat 120 de persoane cu funcţii în stat.

„SRI a acordat atenţie acţiunilor interesate menite să influenţeze actul decizional, precum şi tentativelor unor structuri extreme, eco-anarhiste de a exploata, de a deturna mişcările protestatare, de altfel legitime”, a declarat directorul SRI.

„Au fost furnizate analize complexe asupra riscurilor şi beneficiilor implementării proiectului, au fost semanalate posibile modalităţi de acţiune a părţii române. A fost relevată necesitatea valorii şi structurii geologice exacte a zăcământului şi riscul apariţiei unor blocaje în implementarea investiţiei”, a mai adăugat George Maior.

Georgian Pop: SRI nu a informat asupra unor cazuri de corupţie, trafic de influenţă sau şantaj în cazul RMGC

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, Georgian Pop, a declarat luni, după discuţia cu directorul SRI, George Maior, că serviciul nu a semnalat cazuri de corupţie, trafic de influenţă sau şantaj în rândul politicienilor legat de proiectul Roşia Montană.

Pop a fost întrebat dacă în informările SRI au fost semnalate cazuri de corupţiei la nivelul reprezentanţilor statului în ceea ce priveşte relaţia cu RMGC şi dacă există rapoarte transmise Parchetului în acest sens.

„La nivelul comsiei am primit o informare privind beneficiari legali ai celor peste 500 de informări, competenţa comisiei este de a vedea dacă s-au transmis şi dacă s-au transmis în timp util acele informări, nu avem competenţa de a ne uita în interiorul informaţiilor. Din cele prezentate, nu există informaţii şi informări trimise către Parchet”, a răspuns Georgian Pop.

Ulterior, el a fost întrebat dacă au fost cazuri de lobby în rândul politicienilor pentru promovarea proiectului Roşia Montană.

„Au existat discuţii, prezentări, de tip onest. Nu au existat elemente sau SRI nu a informat privind acţiuni de trafic de influenţă sau alte aspecte din zona infracţionalităţii”, a mai spus şeful comisiei de control al SRI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri