Discuții despre erotism și desene animate la CNA. Cum comentează invitații „Jurnalului de seară”

Data publicării:
desene animate

Senatorii din Comisia de Cultură au polemizat astăzi pe tema scenelor cu tentă erotică din filme şi a desenelor animate agresive. Unul dintre parlamentari propusese interzicerea difuzării unor asemenea producţii între 6 dimineaţa şi 12 noaptea. Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului i-a convins însă pe senatori că avem deja destule legi în domeniu.

Ioan Stanomir, politolog, este de părere că Comisia de Cultură ar trebui să se abțină de la discuții, pentru a nu cădea în ridicol.

Aceeaşi oameni care erau preocupaţi să facă analiză cu Tom şi Jerry au schimbat legea de organizare a ICR-ului, nu i-aş privi ca pe nişte oameni inocenţi care îşi pierd vremea cu Tom şi Jerry. Când au interese politice, ştiu să fie foarte aplicaţi. Trebuie să se abţină de la discuţii care îi împing în ridicol”, a comentat acesta.

Gheorghe Falcă, membru PDL, este de părere că nu există nicio legătură între oamenii de la Comisia de Cultură şi priorităţi.

Tom şi Jerry ţin de istorie. Cele de acum sunt foarte violente, iar violenţa de pe micile ecrane se transferă în societate, care e mai violentă decât înainte. Cred că suprareglementarea nu rezolvă problemele”, a afirmat Gheorghe Falcă.

E o dezbatere la o iniţiativă legislativă, o comisie e sesizată între cinci şi zece acte normative. S-ar putea să fi avut foarte mult timp. Să nu fi avut alte proiecte de lege importante”, a spus Ludovic Orban, deputat PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri